Haberler

Yurt'da Lys'de Son Dakika Hareketliliği

Yurt'da LYS'de son dakika hareketliliği Öğrencinin LYS'ye yetişme maratonu kamerada Önce giriş belgesini unuttu, sonra kimliğini İSTANBUL - Önce sınava giriş belgesini, sonra kimliğini unutan üniversite adayı, velilerin yardımıyla saniyeler kala sınav merkezine girmeyi başardı.

Yurt'da LYS'de son dakika hareketliliği Öğrencinin LYS'ye yetişme maratonu kamerada

Önce giriş belgesini unuttu, sonra kimliğini İSTANBUL - Önce sınava giriş belgesini, sonra kimliğini unutan üniversite adayı, velilerin yardımıyla saniyeler kala sınav merkezine girmeyi başardı. Üniversite adayı gencin o zor anları kameralara yansıdı.

Lisans Yerleştirme Sınavları LYS-2 Fen Bilimleri Sınavı saat 10.00'da başladı. Sınava girecek olan üniversite adayları sabahın erken saatlerinde aileleriyle birlikte sınav merkezlerine geldi. Üst aramalarının ardından öğrenciler sınav merkezlerine alınırken, 09.45 kuralının uygulandığı sınavda geç kalanlar ise alınmadı.

Giriş belgesi ve kimliğini unuttu, sınava son anda yetişti

Üniversite adaylarından Mert Büyükbaş ise okul girişinde sınav giriş belgesini unuttuğunu fark etti. Velilerin yardımıyla hastanenin acil bölümünden giriş belgesi çıktısını alan genç, bu kez kimliğinin kuzeninde kaldığını fark etti. Saniyeler kala belgelerini tamamlayan Büyükbaş, okula alındı.

Mert Büyükbaş'ın kuzeni, evden sınava 1 saat kala çıktıklarını söyleyerek, "Koşturduk hemen hastaneye gittik. Giriş kağıdını çıkarttık bu kez de kimliği ben de kalmış. Koştum hemen getirdim. Spor oldu benim için de" dedi.

Giriş belgesini unutan gence yardım eden velilerden Metin Karakuş,gencin yakını olmadığını belirterek,"Giriş belgesini unutmuş, hastanenin aciline yönlendirdik, zor bela koşa koşa yetişti, kimliğini de arkadaşının cebinde unutmuş, son saniyede girdi. Bu sınavlarda bayağı aksiyon yaşıyoruz"şeklinde konuştu.

Ailelerin heyecanlı bekleyişi sürüyor

Okul bahçesinde çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen velilerden kimileri Kur'an-ı Kerim okudu, kimileri ise dua etti.

Çocuğunun çıkmasını heyecanla bekleyen velilerden biri, "Kur'an okuduk,12 yıldır okuyoruz ama şimdi yine okuduk, Allah kabul etsin. Hepsinin hakkında hayırlısı olsun. Gençlerimizin hepsi pırıl pırıl çocuklar. Emekleri boşa gitmesin.Allah istedikleri bölümü hayırlısıyla nasip etsin"dedi.

Sınava son saniye gelen kız için seferber oldular

Antalya'da kız öğrenci mahalle baskısıyla son saniyede sınava girdi ANTALYA - Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı maratonunun ikinci bölümü Fen Bilimleri Sınavı ile başladı. Antalya'da sınava son saniyede yetişen bir kız öğrenci kapıda zor anlar yaşasa da vatandaşların ısrarıyla içeri alındı.

Antalya'da sınava girecek adaylar, erkenden okula gelip sınıflarındaki yerini aldı. ÖSYM'nin bu yıl uygulamaya başladığı 09.45 kuralı bu sınavda da uygulandı. Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrencilerin sınava geç kalmaması için uyarı anonsları yapıldı. Polis ekipleri de fakülte bahçesine çıkarak sınava girecekler için uyarı yaptı. Bazı adaylar son saniyelerde koşa koşa sınava yetişti.

Kapının kapanacağı esnada bir kız öğrenci elinde belgeleri ile koşarak geldi. Sınav görevlileri ile konuşan ve içeri alınmayan kız öğrenci için vatandaşlar seferber oldu.

Vatandaşlardan destek

Vatandaşlar, görevlilere saniyenin dolmadığını söyleyerek öğrenciye destek oldu. Son anda içeri giren öğrenciyi vatandaşlar alkışlarla uğurladı. Bazı veliler ise manzara karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Sürenin dolmasının ardından kapılar kapandı ve polis bahçedeki velileri sınav güvenliği açısından uzaklaştırdı.

Bazı veliler bahçede Kuran-ı Kerim okuyup dua ederken bazıları ise uyudu.

LYS-2 fen bilimleri sınavı başladı ANKARA - Lisans Yerleştirme Sınavları fen bilimleri sınavı saat 10.00'da başladı.

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan LYS maratonu devam ediyor. LYS-2 fen bilimleri sınavı saat 10.00'da başladı. 135 dakika sürecek olan sınavda 470 bin 409 aday ter döküyor. Sınavda, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alacak. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi verilecek. Fizik, kimya, biyoloji testinin her birinde 1'er kısa cevaplı soru olacak.

Sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunan adaylar aileleriyle birlikte heyecanla içeriye alınmayı bekledi. Üst araması ve kimlik bilgilerinin kontrol edilmesinin ardından öğrenciler sınıflara alınmaya başlandı. Çocuğu sınava giren aileler ise dışarıda Kur'an okuyarak dua etti.

Sınava giren adaylar heyecanlı olduklarını sıkı bir çalışma süreciyle sınava hazırlandıklarını ifade etti. Sayısal tercihlerine yönelik bir alan sınavına girdiklerini belirten adaylar tercihlerini ise diş hekimliği ve mühendislik bölümleri yönünde yapacaklarını kaydettiler. Sınava girerken kimliğini unutan bir adaya ise son anda annesi tarafından kimliği yetiştirildi ve aday binaya alındı.

Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlandı. İçerisinde farklı binalar bulunan kampüste yanlış sınav binasına gelen bir aday sınav görevlileri tarafından yönlendirildi. Fakat aday doğru sınav binasına gittiğinde kapılar kapandığı için sınava giremedi.

Bugün gerçekleştirilecek Yabancı dil sınavı LYS-5 ise saat 14.30'da başlayacak. Tek oturumda uygulanacak sınavda adaylara 120 dakika verilecek ve 80 soru sorulacak. Yabancı dil sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacak. Her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacak. Yabancı dil testinde 3 kısa cevaplı soru yer alacak.

Babanın LYS'de 15 dakika isyanı

Sivas'ta oğlu LYS sınavına girmeye hazırlanan baba, 1 dakika geç kaldığı için oğlu salona alınmayınca isyan etti

Görevlilere beddua ederek kapıları yumrukladı SİVAS - Sivas'ta oğlu LYS sınavına girmeye hazırlanan baba, 1 dakika geç kaldığı için oğlu salona alınmayınca isyan etti. Görevlilere beddua ederek kapıları yumrukladı.

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesinde düzenlenen LYS-2 Lisans Yerleştirme sınavında 15 dakika kuralına takılan, sınavdan 15 dakika önce sınav salonlarına gelemeyip geç kalan öğrenciler sınava alınmadı. Bir dakikalık bir gecikme ile oğlu sınava alınmayan bir baba salon görevlilerine yalvardı. Oğlunu salona almaları için görevlilere duan eden baba, oğlu salona alınmayınca beddua ederek kapıyı yumrukladı. Sinir krizi geçirip göz yaşlarına boğulan babayı sınava giremeyen oğlu teselli ederek uzaklaştırdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Metin Karakuş Antalya Sivas Genel Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title