Haberler

Tekirdağ'da Derya Baykal'a Sevgi Seli

Tekirdağ'da Derya Baykal'a sevgi seliTEKİRDAĞ - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Günü etkinliği kapsamında Tekirdağ'a gelen kadınlara yönelik televizyon programı hazırlayan sanatçı Derya Baykal, kendi yaptığı tacı kadınlara armağan etti.

Tekirdağ'da Derya Baykal'a sevgi seli

TEKİRDAĞ - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Günü etkinliği kapsamında Tekirdağ'a gelen kadınlara yönelik televizyon programı hazırlayan sanatçı Derya Baykal, kendi yaptığı tacı kadınlara armağan etti.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanında, tarım ve hayvancılık alanında kadın çiftçileri desteklemek adına, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadın Çiftçiler Günü etkinliği düzenledi. Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte kadın çiftçiler, ürettikleri yöresel ve organik ürünlerin satışını yaptı. Program kapsamında kadınlara yönelik televizyon programı hazırlayan sanatçı Derya Baykal ve Köy-Koop Genel Başkanı Neptün Soyer de konuşmacı olarak katıldı.

"Bugün hepinizin başında bu tacı hayal ediyorum"

Program kapsamında bir konuşma yapan Derya Baykal, kendi yaptığı tacı kadınlara göstererek, "Ben bugün taç yaptım. Bütün hanımları bu taşta taçlandırmak istiyorum. Bu tacın üstünde neler var? Bu taşın üstünde buğday başakları var bu taşın üstünde ceviz var fındık var Fıstık var ve öğreten kadının her zaman kolunda bir altın bileziği var. Bu temsili bir şey ama ben bugün keşke hepinize tek tek yapabilseydim. Bugün hepinizin başında bu tacı hayal ediyorum, hepiniz bu altın bilezik ile taçlandırılıyorsunuz. Aslında bunu belediyeye hediye edeceğim, belki orada bir yerde tutarsınız, bu kadınların her zaman başımızın üstünde yeri var, çok önemli işler yapıyorlar" dedi.

"Gerçekten gözlerim doluyor"

Kadınların son zamanlarda çok iyi işlere imza attığına değinen Baykal, "Özellikle son zamanlarda kadınların o kadar kendine güveni geldi ki, o kadar cesur adımlar atıyorlar ki, insan gurur duyuyor. Ben hepinizi takip ediyorum belki siz bilmiyorsunuz ama internette çok vakit harcıyorum, bakıyorum kadınlara gerçekten gözlerim doluyor. O kadar güzel şeyler yapıyor. Birazdan gezeceğim, kadınların öğrettiği şeyleri de göreceğim. Gerçekten burada olmak ayrı bir keyif, her zaman ben belediyelerimizin gerçekten kadının arkasında olduğunu hissetmek istiyorum. Bütün belediyelerimizin, bu çok önemli. Her zaman da sesleniyorum çok önemli bir katkı yapıyorsunuz sayın başkanım çok önemli bir şey bu. Kadınlara şu tezgahları kurmak, onlara ürettiklerini pazarlayacak bir alan sunmak, kursları açmak bunlar çok önemli" ifadelerini kullandı.

"Eşlerde kadınların arkasında olmalı"

Kadınların, aileye ve ekonomiye katkı sağlamanın önemine değinen Baykal bir de kadınların eşlerine seslendi. Baykal, " Biraz önce o kadar güzel hikayeler dinledim ki yani ben de çok mail alıyorum bu konuda, kadınlar ayaklarının üzerinde durabilmeliler. Bu ne olursa olsun ailesine, ekonomiye bir katkı sağlayan bilmeliler. Onun için hepiniz her zaman öğretin burada eşlerde var eşlerden de destek istiyoruz. gerçekten yani sadece başkan değil eşlerde kadınların arkasında olmalı eşlerine güvenmeli" dedi.

Özellikle tarımsal hizmetler de, çok ciddi boyutlarda katkıda bulunduk. Örneğin çok da önemli olan Tekirdağ'ın toplam 6 bin 313 kilometre arazisi var. 4bin 69 kilometresi tarım arazisi. Yani bunu her zaman söylüyorum tarım bu bölgede çok önemli. Türkiye'de üretilen buğdayın 20'de biri ayçiçeğin yüzde 33'ü kanolanın yüzde 65, pirincin yüzde 8'i, Üzümün yüzde 3'ü, arpanın yüzde 2'si bu bölgeden çıkıyor. Öylesine tarımsal bir zenginliğimiz var ki, bu tarımsal zenginliğin içerisinde bu zenginlik teki verimlerini öğretimi iyi bir yere götürmek aynı zamanda kadınlarımızın katkılarıyla olacaktır" açıklamasında bulundu.

Derya Baykal, sahnedeki konuşmasını bitirdikten sonra, kurulan çadırlarda kadınları ziyaret etti. Yoğun bir sevgi seliyle karşılaşan Baykal, bütün kadınlarla yakından ilgilenmeye çalıştı. Kadınlar ise Derya Baykal'a aynı fotoğraf karesinde olmak için adeta birbiriyle yarıştı.

Etkinliğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ CHP Milletvekili Candan Yüceer, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Derya Baykal Tekirdağ Genel Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title