Haberler

Gençlik ve Spor Bakanlığından Samsun'a Dev Kompleks

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: " (İlkadım Atletizm Kompleksi) Hayata geçireceğimiz bu tesisin ardından kentimizin sportif geleceğinde çok güzel ve parlak bir sayfa açılacağı kanaatindeyim. Ama her zaman vurguladığım gibi sadece tesisleri yapmak yetmez. Bu tesislerin içini şampiyon sporcularla, spora ve.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Davutoğlu'nun Samsun programında müjdesini verdiği İlkadım Atletizm Kompleksine ilişkin, "Hayata geçireceğimiz bu tesisin ardından kentimizin sportif geleceğinde çok güzel ve parlak bir sayfa açılacağı kanaatindeyim. Ama her zaman vurguladığım gibi sadece tesisleri yapmak yetmez. Bu tesislerin içini şampiyon sporcularla, spora ve sporcuya ilgisi en üst düzeyde seyircilerle doldurmak için de hepimize büyük görevler düşüyor" ifadesini kullandı.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Samsun'a 1916 seyirci kapasitesine ve yaklaşık 10 milyon TL yatırım bedeline sahip dev bir yatırım yapacaklarını, söz konusu tesisin Samsun'un ev sahipliğinde 2017 yılında gerçekleştirilecek Deafolimpik Oyunları'nda da kullanılabileceğini kaydetti.

Samsun'a yapılan yatırımların, kenti her açıdan çok daha güzel bir geleceğe taşıdığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Samsun programında müjdesini verdiği İlkadım Atletizm Kompleksi tamamlandığında Türkiye'nin alanındaki en iyi tesislerden biri olacak. İlkadım sınırları içinde bir atletizm pistimiz var. Bu atletizm pistimiz artık cevap veremiyor. Burayı yeniden ele alıyoruz. 25 bin metrekarelik alanda Gençlik ve Spor Bakanlığının hayata geçirdiği proje kapsamında tamamlanacak tesisin yaklaşık 10 milyon TL'lik bir yatırım bedeli olacak. 3 bin 370 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 24 bin 522 metrekarelik bir alanda inşa edilecek kompleks ısınma salonlarından bireysel spor salonlarına, seyirci fuayelerinden hakem ve antrenör odalarına kadar farklı alanlara sahip olacak. Ayrıca, atletizm pisti, sırıkla yüksek atlama, uzun ve üç adım atlama, gülle atma, disk ve çekiç atma ile cirit atma alanlarına da sahip olacak. İlkadım Atletizm Kompleksi'nin yapım süresinin 1 yıl olması planlanıyor."

Samsun'u her alanda olduğu gibi spor alanın da da güzel bir geleceğin beklediğini belirten Kılıç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Samsun'un özellikle son yıllarda yapılan yatırımların ardından potansiyelinin farkına varan kentlerden biri. Bu potansiyeli sadece hükümetimiz görmedi. Samsunlu hemşehrilerim de, kentimizin tüm kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları da fark etti. Samsun'a yapılan alt ve üst yapı yatırımları kenti çok yakın zamanda çok daha güzel bir geleceğe taşıyacak.  AK Parti iktidarları olarak Samsun'a ulaşımdan sağlığa, eğitimden spora her alanda çok büyük yatırımları yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın Samsun'a dair ilgisi, sevgisi en üst düzeyde."

Ülkenin en güzel atletizm komplekslerinden birini Samsun'a kazandırmak için kolları sıvadıklarını vurgulayan Kılıç, "Hayata geçireceğimiz bu tesisin ardından kentimizin sportif geleceğinde çok güzel ve parlak bir sayfa açılacağı kanaatindeyim. Ama her zaman vurguladığım gibi sadece tesisleri yapmak yetmez. Bu tesislerin içini şampiyon sporcularla, spora ve sporcuya ilgisi en üst düzeyde seyircilerle doldurmak için de hepimize büyük görevler düşüyor. Ben, Samsunlu hemşehrilerimin yapılan tüm tesislere en iyi şekilde sahip çıkacağına eminim. Samsun, Yeni Türkiye yolunda marka şehirlerden biri olacak" değerlendirmesinde bulundu. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Akif Çağatay Kılıç Türkiye İlkadım Samsun Yerel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title