Haberler

Genç Kadınlar Voleybol Şenliği Başladı

Güncelleme:

Çınar Belediyesi'nin kadınlara yönelik başlattığı "Çınar 1. Geleneksel Özgür Genç Kadın Mahallelerarası Voleybol Şenliği" start aldı.

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü'nün kadınlara yönelik başlattığı etkinlikler kapsamında Çınar Belediyesi Spor Kulübü'nün katkılarıyla "Çınar 1. Geleneksel Özgür Genç Kadın Mahallelerarası Voleybol Şenliği" oynanan ilk maçla start aldı. Çok sayıda kadının izlediği maç öncesi, karşı karşıya gelecek takımlar kura ile belirlendi.


Yapılan belirlemenin ardından takımlar karşı karşıya geldi. 11-13 ve 14-25 yaş grubu şeklinde iki kategoride oluşturulan 9 takımın yer alacağı şenliğin ilk maçında Çınar Belediyesi Kadın Meclis Üyeleri Voleybol Takımı ile Jînwar Kadın Merkezi Çalışanları Voleybol Takımı karşıya geldi. Karşılaşmadan Jînwar Kadın Merkezi 2-0 galip ayrıldı.


Yapılan voleybol şenliği hakkında bilgi veren Çınar Belediyesi Kadın Politikaları Müdürü Halide Türkoğlu, ilk başlarda kadınları spora teşvik etmenin pek kolay olmadığını ifade ederek, "Bu proje ile sporun içinde var olan eril egemen zihniyeti kırmak bunun yanında sporda kadını daha görünür hale getirmek temel politikamız. Bu kapsamda 'Çınar 1. Geleneksel Özgür Genç Kadınlar Volaybol Şenliği' bunun ilk adımı. Daha sonra futbol, tenis ve sporun başka dallarında kadınları görünür kılmak için faaliyetler yürüteceğiz. Ummuyoruz ki bu çalışmalar Çınar'da daha çok ses getirecek. Kadınlar arasında daha çok heyecan yaratacak. Başta da belirttiğim gibi çok zor bir çalışma oldu. Ama verimini çok ciddi bir şekilde aldık. Bu çalışmanın içinden altı mahalleden dokuz takım çıkardık. Bu 9 takımdan 76 genç kadın Voleybol Şenliği ile sahaya inmiş durumda. Bu bile gelecek açısından bize umut vadeden kadınların hem meslek olarak hem de toplumsal yaşam olarak spor aktivitelerine katılması noktasında yeni yeni nüveler veren bir çalışmadır" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title