Haberler

'Geliyorum, İktidara Geliyoruz'

CHP'nin 33. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlığa Aday Olan Kemal Kılıçdaroğlu, Partililere Seslendi.

Kılıçdaroğlu, yoğun kalabalık içerisinde zorlukla kürsüye ilerledi. Partililerin coşkulu sloganları altında konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"Geliyorum, iktidara geliyoruz. Yolsullların, ezilenlerin haklarını korumak için geliyoruz. Mustafa Kemal'den İnönü'ye Ecevit'ten Baykal'a kadar bize bırakılan görkemli tarihin altında iktidara taşıyacağız. Hepinizi en içten duygularla selamlıyorum.

İki olay yüreğimizi burktu. Baykal'a yapılanların failleri bulunmadı, faiileri bulunması, bnoynumuzun borcudur. Hükümete düşen eğer içinde değilse failleri bulmaktır. Yoksa biz iktidara gelince hesabı soracağız.

İkincisi Zonguldak'taki acıdır. Recep Bey ölüm bu mesleğin kaderidir diyor. Başka yerde kader olmayan Zonguldak'ta kader oluyor.

Onların kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. İş güvenşiği nedir biz onlara öğretecğiz. Bu işçilerimizin bir sorunu daha var. bu işçilerin tamamı taşeon işçisi. Taşeronu ortadan kaldıracağız. Kamuda çalışan hiçbir işçi yaşamı boyunca asgari ücrete mahkum olmayacak.

Zonguldaklılara sesleniyorum. Kurultaydan ilk Zonguldak'a gideceğim. Başbakan geçen gün ülkede yönetmekte zorlandı. Kasımpaşalı dedikoduyla uğraşmaz. Belaltı vurmazlar. Kasımpaşa ünvanını geri almak da Kasımpaşalılara düşüyor.

Birileri talimat veriyor bunlar yapıyor. Taşeron iktidara izin yok. Halk için halkla mücadele edeceğiz.

Yatağa aç çocuk girmeyecek. Yolsullluğun, rüşvetin sonunu getirmek bize nasip olacak.Demokrasi çıtasını yükselteceğiz.

DGM'leri kaldırdılar, özel mahkemelerde aynıları yaptılar. Özel yetkili mahkemelere son vermek bize düşüyor.

Dubaiye gidip 1 milyar dolara ülkenin onurunu masaya sürdüler. Bütün kongre üyeleri düğmeye basıyor. Uzun yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Yürüyüş değil iktidara koşuyoryuz.

Mustafa Kemal ve arkadaşları önce halk dedikler. İlk sözümüz halk olacak halkla birlikte yürüyeceğiz.

CHP Kuvai Milliye demektir. Müdafayi Hukuk demektir. Anafartalar'dır, Conk Bayırı'dır, İzmir'de Hasan Tahsin, Lozan'da İnönü'dür, tuttuğunu koparır. Erzurum'da Nene Hatun , Antep'te Sütçü İmam'dır. Genetiklerinde bu vardır.

Değişimcidir ve devrimcidir. Değişimi ve devrimi sonuna kadar gideceğiz. Korku imparatorluğu değil sevgiyi egemen kılacağız. Kardeşçe beraber olacağız.

Düşmanınız kindir diyen felsefeyi sonuna kadar götüreceğiz. Kardeşçe yaşayacağız.

AKP'yi istediği ekonomik politikaya bakın. Üretmeyin diyorlar, fabrikalar çalışmayın diyorlar. Yeniden üreten Türkiye'yi kuracağız.

Çağdaşlığın gereği neyse gerekeni yapacağız. Sanayici artık bu ülkenin kamu görevlisidir. Onun önünün biz açacağız. Bütün bürokratik engelleri biz açacağız. Organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek liselerini kuracağız. Mezun olduğunda işi hazır olacak.

Bu ülkede önce kendi sanayicinizi destekleyeceksiniz. Neden dışarıdan daha pahalı otobüs alıyorsunuz. Ortadoğuyu beskleyecek ovalırımız var. Bütün Türkiye'nin bu gerçeği bilmesi lazım.

Üreticinin ödüllendirildiği düzeni getireceğiz. Türkiye'nin en büyük sorunu nedir? İşsizlik. Üniversite mezunları arasında işsizlik yüzde 30'lara çıktı. İşsizlik sorunu çözü

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title