Haberler

Geçmişten Günümüze Bodrum Esnafları Sergisi 26 Mayıs'ta

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları “Anılarla Bodrum Sohbetleri” Gurubu, 26 Mayıs’ta yapılacak olan “Geçmişten Günümüze Bodrum Esnafları Sergisi”nden önce basın toplantısı düzenledi.

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları "Anılarla Bodrum Sohbetleri" Gurubu, 26 Mayıs'ta yapılacak olan "Geçmişten Günümüze Bodrum Esnafları Sergisi"nden önce basın toplantısı düzenledi.

Bodrum Esnaf Odası'nda gerçekleşen toplantıya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ve Anılarla Bodrum Sohbetleri Gönüllü çalışanlarından Nuran Yüksel ve Mustafa Çakmaklı katıldı.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez: "Bodrum Belediyesi'nin, Anılarla Bodrum Çalışma Gurubunun ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın ortaklaşa hazırlamış olduğu "Geçmişten Günümüze Bodrum Esnafları Fotoğraf Sergisi"ni 26 Mayıs'ta Trafoda açıyoruz. Bugün bununla ilgili bir basın açıklaması yapmak için toplandık. Öncelikle, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a ve Anılarla Bodrum Sohbetleri Çalışma Gurubu'na sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bizler Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak geçmişimizi unutturmamak adına böyle bir çalışmanın içine girdik. Bu vesileyle elimizdeki arşivlerimizden fotoğrafları derleyerek bir sergi hazırladık. Bu sergide ayrıca meslek hayatında bizim odamıza kayıtlı 40. yılını doldurmuş, hala aktif olarak çalışan eski üyelerimize de birer plaketimiz olacak. İlk kayıt oldukları tarihlerdeki tozlu raflardan bu kayıtları çıkardık. O tarihlerdeki fotoğraflarını bulduk. Onları da kendilerine hediye edeceğiz. Ayrıca, bu sene bu etkinlik bir başlangıç oldu. Görevde olduğum sürece bu tür etkinliklere destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

"GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞE YÜRÜYEMEZ"

Bodrum'un geçmişine ve Bodrum'un bu günlere gelmesinde emeği olanlara sahip çıkılmasının ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bu çalışmanın içinde bulunan ve bu çalışmayı destekleyen üyelere teşekkür ederek "Özellikle geçmişten günümüze bu programı hazırlayan değerli büyüklerimize ve oda başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Çünkü geçmişimizi bilmezsek geleceğe emin adımlarla yürümemiz çok zor. Bodrum için özellikle, esnaf odamızın destekleriyle oluşturulan bu sergide, oradaki plaket töreni çok anlamlı ve önemli. Çünkü dünyanın ve Türkiye'nin gündemine Bodrum'un oturması, geçmişten günümüze kadar gelen esnafımız sayesinde olmuştur. Onlara bizlerin büyük bir vefa borcu var. Eğer onların hoşgörüsü, misafirperverliği ve sanatçı ruhları olmasaydı, bugün belki de Bodrum'da bu kadar farklılık ve çeşitlilik olmayacaktı. Onların sayesinde denize teknelerimiz indi. Otellerin su tesisatını yaptılar. Aşçılığını, garsonluğunu yaptılar. ve bunun gibi birçok yerde emekleri var. Bodrum'u bu günlere esnaflarımız getirdi. Biz şu anda onların bize bırakmış olduğu en değerli mirasın üzerinde oturuyoruz. Bu nedenle de bu sergi, Bodrum için çok anlamlı ve önemli. Bunu düşünen ve gerçekleştiren tüm arkadaşlarımıza Bodrum Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. " şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kocadon Osman Gürün Bodrum Muğla Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title