Haberler

"Geçmişimizi Geleceğe Taşıyoruz" Projesi

Çanakkale Valiliği Tarafından Hazırlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Halk Eğitim Müdürlüğü Koordinasyonunda Yürütülen

Çanakkale Valiliği tarafından hazırlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Halk Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen

"Geçmişimizi Geleceğe Taşıyoruz" projesi kapsamında, tüm ilçelerdeki halk oyunları, müzik ve kültürel ögeler araştırılıp, kayıt altına alınacak.

Proje Koordinatörü Coşkun Bağcıoğlu yaptığı açıklamada, Yenice'de 35, Çan'da 29, Bayramiç'te 38, Gelibolu'da 20, Ezine'de 30 ve Ayvacık'ta 27 köyde yaptıkları çalışmalarla yörelerin kendine has halk oyunu, müzik ve yaşam kültürünü araştırdıklarını söyledi.

Çalışmaların ilçelerdeki halk eğitim merkezi aracılığıyla yürütüldüğünü belirten Bağcıoğlu, "Projede, folklor araştırmacısı Ömer Gözükızıl, halk oyunları ve müzik öğretmenleri Ersin Mirze ve Cahit Kaşıkçı, halk oyunları usta öğreticileri Hüseyin Armutoğlu, Biga Halk Eğitim Müdürü Ramazan Tasar, Biga Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Yöre Öğreticisi Ayşe Tural, müzisyenler Hasan Hüseyin Kuşgöz, Ferudun Diril ve Kenan Ceylan yer aldı" dedi.

Bağcıoğlu, projeyle Çanakkale yöresinin folklorik yapısı ve kültürünün gelecek nesillere sağlıklı bir biçimde aktarılması adına büyük bir adım atılacağını vurguladı.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title