Haberler

Gebze'de 550 Çocuk Sünnet Oldu

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in ev sahipliğinde düzenlenen şölende, 550 çocuk sünnet edildi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in ev sahipliğinde düzenlenen şölende, 550 çocuk sünnet edildi.

Gebze Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sünnet Şöleni'nde bu sene 550 çocuk ilk mürüvvet heyecanını aileleriyle birlikte Gebze Kent Meydanı'nda yaşadı. Kent Meydanı'na kurulan sahnede çocuklarla buluşan animasyon ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi. Hüseyin Goncagül ve sihirbaz, jonklör, uzun bacak, Hacivat Karagöz ve meddahtan oluşan ekibinin birbirinden ilginç gösteriyle oldukça neşeli dakikalar geçiren sünnet çocukları, kortej öncesi gönüllerince eğlenmiş oldu. Şölenin ev sahipliğini yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptığı selamlama konuşmasında delikanlılığa adım atacak olan çocukları ve ailelerini kutladı.

Şenlikte konuşan Başkan Köşker, "Bu şölenler, bu kutlamalar bizim kardeşliğimizin bir parçasıdır. Biz işte bu kardeşliğe, evlat sevgisine, komşuluğa, hiçbir ayrım yapmadan el ele, yan yana, ağız tadıyla yaşamaya hizmet ediyoruz. Gebze'mizi Türkiye'mizin en gelişkin, en cazip yerlerinden biri haline getirmek için aralıksız çalışıyoruz. Gebze canlanıyor, hareketleniyor, ihtişam kazanıyor, çünkü çalışıyoruz. İşinin ehli bir ekiple çalışıyoruz. İnsanların en iyisi insanlara faydası olandır prensibini düstur edinerek çalışıyoruz. Hükümet ve Büyükşehir'le koordineli olarak, Gebze için çok önemli projeleri bir bir hayata geçiriyoruz" dedi.

Bugüne kadar yapılamayan, tamamlanamayan işleri birer birer sonuçlandırdıklarını dile getiren Köşker, "İnşallah sizlerle daha çok güzel günler göreceğiz. Allah, bu heyecanları, bu sevinçlerimizi bereketlendirsin. Allah nazardan saklasın. Rabbimiz bütün çocuklarımıza hayırlı, sağlıklı, güzel bir gelecek bahşetsin" dedi. Başkan Köşker'in ardından kürsüye çıkan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise konuşmasında, "Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan belediye başkanımıza ve ekibi kutlarım. Delikanlılığa adım atacak olan evlatlarımızın Rabbim acısını yaşatmasın. Uzun ve sağlıklı ömürler nasip ettin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mehteran eşliğinde başlayan kortej yürüyüşüne ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Engin Güzel, belediye meclis üyeleri, aileler ve Gebzeliler katıldı. Çarşı Hamamı ve Eski Çarşı boyunda devam eden kortej yürüyüşünün sona erdiği Çoban Mustafa Paşa Külliyesi bahçesinde Kur'an tilaveti ve Mevlid-i Şerif okutuldu. Program ailelere ve Gebzelilere etli pilav ve ayran ikramıyla sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Köşker Gebze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title