Haberler

Gazze Yolunda Son Durum

Cuma Günü Akşam Saatlerinde Kıbrıs'ın 30 Mil Açığındaki Buluşma Noktasına Gelen Mavi Marmara'da Son Durum...

Perşembe gece yarısı, içerisindeki 50 gazeteci ve yaklaşık 550 aktivistle yola çıkan Mavi Marmara gemisi dün akşam 16.30 sıralarında Kıbrıs'ın 30 mil açığındaki buluşma noktasına ulaştı. Türkiye'den yola çıkan Gazze ve Defne isimli yük gemilerinin de buluşma noktasına gelmesiyle 3 Türk gemisi Avrupa'dan gelecek diğer gemileri beklemeye başladı. Bu gruba dün akşam saatlerinde Yunan bayraklı bir gemi daha katıldı.

AVRUPA PARLEMENTOSU MİLLETVEKİLLERİ ULAŞMAYA çALIŞIYOR

Güney Kıbrıs'tan yola çıkarak buluşma noktasına varmak isteyen 15 parlamento milletvekili ise Rum kesiminin izin vermemesi nedeniyle yola çıkamadı. Milletvekillerinin bunun üzerine KKTC üzerinden gemiyle yola çıkmaya çalışacakları öğrenildi.

GEMİDE BEKLEYİŞ SüRüYOR

Mavi Marmara ile yola çıkarak Gazze' ye insani yardım götürmek isteyen İnsani Yardım Vakfı görevlileri, aktivistler ve gazetecilerin bekleyişi sürüyor. Gazeteciler gemide kullanılan özel bir sistemle 24 saat, haber kanallarına canlı bağlantı yapıyor. Gemide basın mensupları için kurulan merkezden haberlerini ulaştırmaya çalışan medya mensuplarının da ne zaman ve nerede sona ereceği belli olmayan yolculukları devam ediyor. Zaman geçirebilmek için bazı yolcular yanlarında getirdikleri oltalarla balık tutmaya devam ederken bazıları ise sohbet ederek vakit geçiriyor.

Bulut Mülhim - Mavi Marmara / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title