Haberler

Gaziantepli İş Adamlarının Referandum Tercihi

Gaziantepli Bir Grup İş Adamı ve Sivil Toplum Örgütü, 12 Eylül'de Yapılacak Referandumda, 'Daha İleri Bir Demokrasiye Sahip Olmak İçin Bir Basamak Olacağına İnandıkları Anayasa Değişiklik Paketine 'Evet' Diyeceklerini' Açıkladı

Gaziantepli bir grup iş adamı ve sivil toplum örgütü, 12 Eylül'de yapılacak referandumda, 'daha ileri bir demokrasiye sahip olmak için bir basamak olacağına inandıkları anayasa değişiklik paketine 'evet' diyeceklerini' açıkladı.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği, Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği, Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Berk Eğitim Gönüllüleri Derneği, HIZIRDER, Gökkuşağı Derneği, Kimse Yok mu Derneği, Çınar Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Nurdağı Öğretmenler Derneği, Güneş Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Gaziantep Yardımlaşma ve Eğitim Derneği ile Gaziantep İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği başkanları, düzenledikleri basın toplantısında, ortak bir açıklama yaptılar.

Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği Mehmet Ali Mutafoğlu tarafından okunan ortak açıklamada, '12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak olan Anayasa Değişiklik Paketi'ne baktığımızda keşke kapsamı daha geniş olsaydı diyoruz. Ülkemizin tüm taleplerine cevap veremese de bu yolda atılmış çok önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bu Anayasa değişikliğine 'evet' demenin, daha ileri bir demokrasiye sahip olmak için bir basamak olacağına inanıyoruz' denildi.

Ülkemizde her alanda demokraside gelişmeler ve kazanımlar olduğu vurgulanan açıklamada, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) hususundaki gelişmeler de demokrasimizin olgunlaştığının bir göstergesi olarak yorumlandı.

- 'TOPLUMUN DEMOKRASİYİ ÖZÜMSEDİĞİNİN İSPATI OLACAK'-

Türkiye'nin yeni vizyonunun, asker-sivil ilişkilerindeki karmaşayı aşarak, bölgesinin lokomotifi olmayı gerektirdiği vurgulanan açıklamada, 'Bu gereklilik yeni bir anayasa ve ona bağlı yeni yasalarla sağlanabilir' ifadelerine yer verildi.

Demokratik sistemimizin aksayan en önemli ayaklarından birisinin yargı sistemi olduğu belirtilen açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin de son yıllarda verdiği kararlarla sorgulanan bir kurum haline geldiği kaydedildi.

12 Eylül'de sınırlı da olsa bir değişiklik için referanduma gitmenin ilk adım olacağı belirtilen açıklamada, 'Muhalefet partilerinin referandumu iktidar-muhalefet polemiğine, rejim polemiğine kilitlemekten vazgeçip toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek konularda rekabete girişmesi daha gerçekçidir' denildi.

Anayasa değişikliği paketinin içeriği hakkında bilgi verilen açıklamada, 'Referanduma 'evet' diyerek biz iş adamaları, çalışanlar, bürokrat ya da ilim adamları olarak; ihtiyaçlarımız için gereken hukuki ve kanuni düzenlemeleri, demokratik teamüller içinde kendi aramızda tartışarak yapabiliriz demiş olacağız. Referanduma 'evet' demek, toplumun demokrasiyi özümsediğini ve kendi hakkındaki kararları kendisinin verebilme rüşdüne erdiğinin ispatı olacaktır' görüşleri aktarıldı.

- 'İŞ DÜNYASININ ÖNÜ AÇILACAK'-

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Taşdemir, anayasa değişikliği paketinin iş dünyasına etkisine ilişkin soru üzerine, hükümetlerin aldığı kararların iş piyasasını, işsizliği gidermek noktasında olduğunu söyledi.

Taşdemir, 'Fakat bakıyoruz ki, hükümetlerimizin bir ayağı prangayla, devletin üstünde duran Anayasa, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay gibi kurumlarla bağlı. Hükümet, iş adamını ya da ekonomiyi rahatlatacak, özelleştirme gibi devletin cari açığına faydası olacak kararları alıyor. Ancak bir üst mercide itirazlarla önü kapanıyor. Şimdi bu önlenirse, halkın seçtiği hükümetlerin aldığı kararlarla iş dünyasının önü açılmış olacak. Biz biliyoruz ki, yurt dışından Türkiye'de yapılmak üzere gelen yatırımları birçoğu askıda duruyor. Neden? Hükümetin aldığı kararlar, uygulama noktasında bir üst merciden geri dönecek gibi, en büyük sıkıntı bu.'

(ZEY-MRT-YIL) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Geceye de damga vurdu! Icardi, Florya'daki şampiyonluk kutlamasında Ali Koç forması giydi

Geceye de damga vurdu! Icardi, Florya'daki şampiyonluk kutlamasında Ali Koç forması giydi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title