Haberler

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı:

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Özgür ve Objektif Bir Basının, Demokrasi ve İnsan Haklarının Önemli Güvencelerinden Biri Olduğunu Belirtti

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, özgür ve objektif bir basının, demokrasi ve insan haklarının önemli güvencelerinden biri olduğunu belirtti.

Vali Kamçı, Türk basınında sansürün kaldırılışının 102. yıl dönümü ve basın bayramı dolayılı ile yayımladığı mesajında, demokrasi ve insan hak ve özgürlüklerinin de bir anlamda güvencesi olan basının, bilgi çağının sağladığı teknolojik gelişmelerle, bugün çok geniş kitleleri etkileyen bir araç durumuna geldiğini ifade etti.

Vali Kamçı, şu görüşleri dile getirdi:

'Bu gelişmeye paralel olarak, internet ortamının sağladığı sınırsız erişim imkanı, görsel ve yazılı basının etki alanı, basın özgürlüğünün niteliği ve kapsamını çok farklı boyutlara taşımıştır. Halkımızın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan ve kamuoyunun istek ve şikayetlerini yansıtma görevini üstlenen, özgür ve objektif bir basın, demokrasi ve insan haklarının önemli güvencelerinden biridir. Bağımsız, tarafsız ve özgür bir basının varlığı her zaman için çağdaş ve demokratik toplum yaşamının en önemli tamamlayıcılarından biridir.

Demokratik ve çağdaş yaşamda en güçlü iletişim araçlarından olan basın, yasama yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet kamuoyunun düşüncelerini gündeme taşır. Özgür bir basın, toplumun haber alma ve bilgi edinme hakkını kullanmasına, kamuoyunun duygularını ve düşüncelerini objektif olarak yansıtmasına ve bu suretle demokrasi ve insan haklarının gelişimine katkıda bulunur.'

Vali Kamçı, şunları kaydetti:

'Ülke yönetimiyle milletimiz arasında çok önemli bir köprü görevi gören basınımız demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Türk basını çok zor şartlar altında ulusal Kurtuluş Savaşımıza destek vermiş, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar da ülkemizin demokratikleşme sürecinde önemli rol oynamıştır. Her zaman ülkemizin daha ileriye gitmesi için önemli görevler üstlenen basınımız, gelişmiş ülkelerdeki basın kuruluşları ile rekabet edebilecek şekilde, fedakarca çalışmalarına devam etmektedir.

İlimizdeki basın kuruluşlarının çeşitli imkansızlıklara rağmen, başarıyla ayakta durabilme gücünü göstermesi, toplumumuz tarafından takdirle karşılanmaktadır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin halka yansıtılması ve sorunların çözülmesinde hayati önem taşıyan ve çok önemli bir kamu hizmeti ifa eden ilimizdeki tüm basın yayın kuruluşlarımıza ve basın mensuplarımıza görevlerini görevlerini duyarlı bir şekilde yerine getirdikleri için takdir ve teşekkürlerimi sunuyor, bu düşüncelerle Türk basınında sansürün kaldırılışının 102'inci yılında tüm basın mensuplarını kutluyorum.'

(ŞMÖ-ZZ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title