Haberler

Gazi ve Basın Konutlarının Kuraları Çekildi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Malatya'da yapımı bitme aşamasına gemlen Gazi ve Basın Konutlarının kurası çekildi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Malatya'da yapımı bitme aşamasına gemlen Gazi ve Basın Konutlarının kurası çekildi.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen noter huzurundaki daire belirleme kurasına, hak sahipleri ilgi gösterdi. Beydağı Yavuz Selim Mahallesi TOKİ konutlarına yakın bölgede inşa edilen konutlar hakkında bilgi veren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Bayram Akdemir, 2007'de başvurusunu yaptıkları konutların bugün bitme aşamasına geldiğini belirterek, "Yetkililerin verdiği destekle şu anda inşaatın yüzde 80-85 seviyelere geldi" dedi.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirildiğini söyleyen Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Güner ise, "Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yer tahsisi ile başlayan 441 adet gazi ve basın konutları 2015 yılı Mart ayına kadar teslim edilmesi gerekiyor. Yaklaşık 30 milyon TL'lik proje, Türkiye'ye model olmuştur. Gazi ve gazetecilerin ev sahibi olma yönünde atılan adımlar birçok il'e de örnek ve model teşkil etti" diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu arada, kuraya katılan Ekrem Aydoğmuş bir evi bulunmadığını belirtirken, Ali Aslantaş ise böyle bir imkanı sunanlara teşekkür etti. İsmet Gökşahin de, ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayram Akdemir Beydağı Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title