Haberler

Gaün Tübitak'ın Başarı Öyküleri Kitabı'nda

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan İlköğretim Öğretmenlerinin Fen ve Matematik Alanında Meslek Gelişim Modeli ve bu Modelin Yaygınlaştırılması 1001 Araştırma Projesi, TÜBİTAK’ın Başarı Öyküleri Kitabı’na girdi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan İlköğretim Öğretmenlerinin Fen ve Matematik Alanında Meslek Gelişim Modeli ve bu Modelin Yaygınlaştırılması 1001 Araştırma Projesi, TÜBİTAK'ın Başarı Öyküleri Kitabı'na girdi.

Öğretim üyeleri Doç. Dr. Erhan Bingölbali, Doç. Dr. Fatih Özmantar, Doç. Dr. Yılmaz Sağlam, Doç. Dr. Servet demir ve Doç. Dr. Ali Bozkurt tarafından hazırlanan projeyle, Türkiye'de yenilenen öğretim programlarıyla birlikte öğrencilerin günümüz toplumunun ihtiyaç duyduğu katılımcı ve üretken bireyler olarak yetişmesi için yapılması gerekenler mercek altına alındı. 3 yıl devam eden proje kapsamında, ilk yıl mesleki gelişim programı hazırlanırken, ikinci yıl 45 öğretmene eğitim verildi. Üçüncü yıl ise, bu formatör öğretmenler aracılığıyla 179 ilkokul öğretmeni daha eğitildi. Gaziantep'te on binlerce öğrencinin olumlu yönde etkilenmesini sağlayan projeyle, Türkiye'de araştırma temelli hizmet içi eğitimlerin yapılmasına ve sınıf içi uygulamaların araştırmalarına öncülük etmesi açısından önem arz ettiği dile getirildi.

Yaptıkları çalışmanın TÜBİTAK'ın Araştırma Destek Program Başkanlığı'nın (ARDEB) yayınladığı Başarı Öyküleri kitabında yer almasının önemine işaret eden proje ortaklarından Doç. Dr. Erhan Bingölbali, "Bu proje ile1doktora tezi olmak üzere, 14 lisansüstü tez üretilmiş, birçok lisans üstü öğrencinin yetişmesine imkan sağlanmıştır. Tez çalışması dahil olmak üzere, proje verilerinden faydalanılarak hazırlanan 50 civarında tez ve makale ulusal ve uluslar arası dergilerde yayınlandı. Proje kapsamında, 224 sınıf, ortaokul fen ve matematik öğretmenine eğitim verildi. Böylelikle, on binlerce öğrencinin eğitim hayatına dokunuldu" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Erhan Bingölbali Türkiye Tübitak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title