Haberler

Fomget Kurslarına Kayıtlar Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu, yeni dansçılar yetiştirmeyi sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu, yeni dansçılar yetiştirmeyi sürdürüyor. Yurt içi ve yurt dışında Ankara'yı başarıyla temsil ederek aldığı ödüllerle Türkiye'yi gururlandıran FOMGET Halk Dansları Topluluğunun, 2015-2016 sezonu için açtığı kursların kayıtları başladı.

Şafaktepe Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kayıtlara; 16-29 yaş grubundaki gençler başvurabiliyor. Ayrıca 29 yaş üzerinde dans etmek isteyen başkentliler için de hobi kursları yer alıyor. Halk dansları kursuna yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden FOMGET yetkilileri, yıllardır aksamadan devam eden kurslar sayesinde bir yandan yeni dansçılar yetiştirilirken, bir yandan da kültürümüzün vazgeçilmez öğesi olan halk danslarının geniş kitlelere yaygınlaştırıldığını ve sevdirildiğini söyledi.

FOMGET Halk Dansları Topluluğunun Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden yetkililer, "Kurslarda Ege'den Karadeniz'e, Kafkas'ından İç Anadolu'ya, Doğusundan Balkanlara kadar her yöreye ait danslar için uzman hocalar tarafından eğitim veriliyor. Bu sezon için kurs kayıtları devam ederken, oluşturulan gruplarla çalışmalar gerçekleştiriliyor" dediler.

FOMGET kurs eğitimleri, 16-29 yaş grubundaki dansçılar için haftanın 3 günü, 29 yaş üzeri hobi grubu için de haftada 1 gün veriliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title