Haberler

Filenin Sultanları, Japonya'ya 3-0 Yenildi

Güncelleme:

Milliler, tarihi Brezilya galibiyetinin ardından turnuvanın ikinci gününde Japonya'ya 3-0 mağlup oldu.

Uluslararası Voleybol Federasyonu Kadınlar Dünya Grand Prix Finalleri'nde Türkiye, ikinci maçında Japonya'ya 3-0 yenildi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Türkiye, Gözde Sonsırma ve Neriman Özsoy ikilisinin sayılarıyla 5-3'lük üstünlüğü yakaladı. Servis ve bloklardan üst üste sayılar bulan Japonya, 5-1'lik seriyle ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşayan Milli Takım, savunmada da Ono ve Ishii'yi durdurmakta zorlanınca, ikinci teknik mola 16-11 Japonya lehine geçildi. Ay-yıldızlılar, oyun ritmini bir türlü yakalayamazken, hücumdaki başarılı performansını sürdüren Japonya, ilk seti 25-13 kazandı.

İkinci setin ilk bölümünde Türkiye, 3-0'lık seri yakalarken, Japonya, aynı seriyle rakibine cevap verdi. Karşılıklı sayılarla geçilen bu bölümde Gözde Sonsırma ile etkili olan Filenin Sultanları, ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Türkiye, Neriman Özsoy-Gözde Sonsırma ikilisiyle sayılar üretmeye devam ederken, Japonya, Kimura'nın da skora katkı yapmasıyla ikinci teknik molayı 16-12 üstün geçti. Yaptığı savunmayla rakibine kolay sayı bulma şansı tanımayan Japonya, özellikle Ishii'nin etkili oyunuyla seti 25-17 aldı ve durumu 2-0'a getirdi.

Üçüncü setin ilk bölümünde Türkiye, Bahar Toksoy, Japonya ise Kimura ile sayılar buldu. Millilerin yaptığı hataları Nagaoka ile sayıya çeviren Japonya, ilk teknik molayı 8-6 üstün geçti. Hem hücumda hem de savunmada sergilediği başarılı performansla farkı biraz daha açan Japonya, ikinci teknik molaya 16-10 önde girdi. Ishii, Kimura ve Nagaoka'nın üst üste sayılarıyla kontrolü elinde tutan Japonya, farkı giderek artırdı ve seti 25-17, maçı da 3-0 kazandı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, üçüncü maçında yarın saat 06.30'da Rusya ile karşılaşacak. Mücadele NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.

JAPONYA: 3 - TÜRKİYE: 0

Salon: Ariake Collesium
Hakemler: Hamid Alrousi (Birleşik Arap Emirlikleri), Waleed El Kheshen (Mısır)
Japonya: Ishii, Ono, Kimura, Miyashita, Nagaoka, Shinnabe (Sano, Ishida, Takada)
Türkiye: Bahar Toksoy, Meliha İsmailoğlu, Neriman Özsoy, Kübra Akman, Naz Aydemir Akyol, Gözde Sonsırma (Gizem Karadayı, Güldeniz Önal, Büşra Cansu, Seda Tokatlıoğlu, Asuman Karakoyun)
Setler: 25-13, 25-17, 25-17
Süre: 82 dakika (23, 32, 27)

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Türkiye Voleybol Federasyonu Gözde Sonsırma Japonya Spor Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli? Real Madrid Alaves maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Alaves maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

500

Yorumlar (1)

Kurda Wan:

sevindim

0
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title