Haberler

Fidan Doğan Biyografisi

Fidan Doğan
Doğum YeriKahramanmaraş / Türkiye

Fidan Doğan Kimdir ?

Fidan Doğan de 17 Ocak 1982 tarihinde Maraş’ın Elbistan ilçesinde doğdu. Avrupa’ya göç eden bir ailenin kızı olan Doğan, Fransa’da büyüdü.

1999 yılından itibaren aktif bir şekilde Avrupa’daki çalışmaların içinde yer aldı. Gençlik ve kadın alanlarında çalışan Doğan, 2002 yılından bu yana Avrupa’daki diplomasi faaliyetleri içindeydi.

Kürdistan Ulusal Kongresi üyelerinden olan Doğan, kuruluşun Paris temsilciliğini yürütüyordu.

9 Ocak 2013'te, Leyla Şaylemez ve Sakine Cansız ile birlikte Paris, Fransa'da Gare du Nord tren istasyonu yakınlarında bulunan örgüte Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda susturuculu silahla başından vurularak öldürüldü. Fransız polisi suikast ardından iki zanlıdan biri olan PKK üyesi Ömer Güney'i tutuklayıp mahkemeye göndereceğini açıkladı. Tutuklama ardından KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Ömer Güney'in PKK üyesi sayılamayacağını, sadece Avrupa'daki Kürt derneklerinden birine üye olduğunu açıklayıp, suikastin arkasında NATO'nun, Türkiye Hükümeti'nin ve Yeşil Ergenekon'un olduğunu iddia etmiştir.

Doğan için Fransa'da ve Türkiye'de herhangi bir adli sicil kaydına rastlanmamıştır, Interpol tarafından da aranmamaktaydı.

title