Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türk milletinin 15 Temmuz'daki duruşuyla gelecek nesillere önemli bir miras bıraktığını belirterek, "Bugün Çanakkale'yi anlattıkları gibi yarın da sizin 15 Temmuz kahramanlıklarınızı anlatacaklar.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türk milletinin 15 Temmuz'daki duruşuyla gelecek nesillere önemli bir miras bıraktığını belirterek, "Bugün Çanakkale'yi anlattıkları gibi yarın da sizin 15 Temmuz kahramanlıklarınızı anlatacaklar." dedi.

Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından milli iradeye sahip çıkan İstanbulların tuttuğu "demokrasi nöbeti"nin son gününde, ilk olarak Gaziosmapaşa Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da şehitlerin, milletin bekası, devletin ayakta durması için canlarını feda ettiğini anlatarak, vatandaşların da mermi yağdıran tankların karşısına çelikten yürekleriyle çıktığını ve ülkenin büyük bir badireden kurtarıldığını söyledi.

Bir daha Türk milletinin böyle acılar yaşamamasını dilediğini aktaran Şahin, "Bu ülke ne zaman dara düşse bu aziz millet, sağına, soluna bakmadan 'ben varım' deyip ileriye atılan yiğit bir milletir. Bu topraklarda hesap yapan FETÖ'cü teröristler ve buna benzer terör grupları, bir defa daha durup düşünmek zorundalar. Bu ülke kolay kazanılmadı. Anadolu bin yıldır bu milletin yurdu. Siz ve sizin gibi düşünen gelecek nesiller sayesinde kıyamete kadar bu milletin yurdu olmaya devam edecek. Bu millet, 5 bin yıldır ayakta duran, dünyanın en önemli birkaç milletinden bir tanesidir. Bu milletin en büyük özelliği hiçbir zaman esareti kabul etmemiş olmasıdır. Hep başı dik, hep özgür yaşamıştır. Bundan sonra da başı dik ve özgür yaşamaya devam edecektir." diye konuştu.

Şahin, dünyaya medeniyeti ve mazlumun yanında olmayı öğreten Türk milletinin üzerinde oynanmak istenen oyunları hiçbir zaman kabul etmediğini ve yok ettiğini dile getirdi.

Bu gerçeği 15 Temmuz'da Türk milletinin bir daha gösterdiğinin altını çizen Şahin, şöyle konuştu:

"Sizlere milletimiz ve devletimiz adına teşekkür ediyoruz. Sizler o gün hain teröristler ve uluslararası mihrakların karşısında yer aldınız. Cumhurbaşkanının yanında yer aldınız. Bu milletin Meclis'i yanında yer aldınız. Bu memleketin seçilmiş hükümetinin ve Başbakanının yanında yer aldınız. Aslında bu memleketin kendisinin yanında yer aldınız. Bu birliğimiz daim olmalı ve bu birliğimizi korumalıyız. Doğulusu batılısı, Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü, Türk'ü ile biz hep beraberiz ve bir milletiz. Eğer ayrı düşersek inanın hepimiz birilerinin kolay lokması haline geleceğiz. Yıllardır yapılmak istenen de bu. Allah, 15 Temmuz'da bunu apaçık görme fırsatı verdi. Bu gördüğümüz fırsat sayesinde bir birimize daha çok sarılmalıyız. Bu, bizim gelecek nesillere borcumuzdur. Bu millet, kıyamete kadar baki kalacak. Bunu çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarak yapmalıyız. Bundan sonra ülkemize gelecek her türlü tehlikeye karşı göğsümüzü siper etmeye devam edeceğiz."

"Kurtuluş Savaşı kadar destansı bir mücadele verdiniz"

Daha sonra Esenler'de düzenlenen "demokrasi nöbeti"ne katılan Şahin, FETÖ'cü terör örgütünün tehditlerinin dik duran Türk milletinin sinesinde parçalanarak dağıldığını kaydetti.

Şahin, o gece FETÖ'cüleri ellerinde tutan dış güçlerin de mağlup olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bunu sizler başardınız. Sizler sayesinde bu devlet, bu millet başardı. O gece büyük bir badire atlatıldı. O gün sizler Cumhurbaşkanımızın bir sözüyle sağınıza, solunuza bakmadan sokaklara çıktınız, tankların, helikopterlerin ateşleri karşısında sadece yiğit göğüslerinizle bir destan yazdınız. Bu destan öyle bir destan ki sadece bir milletin içine düştüğü tehlikeyi savuşturmakla kalmadı, aynı zamanda siyaset literatürüne, demokrasi tarihine ve devletler hukuku literatürüne çok kavramlar ekledi. Çok büyük paradigma değişiklikleri sağladı. Sizleri bu anlamda tarih hiçbir zaman unutmayacak ve yad edecek. En az Kurtuluş Savaşı kadar destansı bir mücadele verdiniz. Torunlarımız, ebediyete kadar sizlerin bu kahramanlığını anlatacak."

Vali Şahin, Allah'tan Türk milletinin birlikteliğini bozmamasını dilediğini belirterek, "Birbirimize bağlanalım, kardeş ve dost olalım. 15 Temmuz'daki duruşunuzla gelecek nesillere önemli bir miras bıraktınız. Bugün Çanakkale'yi anlattıkları gibi yarın da sizin 15 Temmuz kahramanlıklarınızı anlatacaklar. Biz sadece kendimiz için değil bizden medet uman mazlum milletler için de ayakta durmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Vasip Şahin Çanakkale İstanbul Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

title