Haberler

Fethiye'de Türk Hava Kurumu Fırtınası

Güncelleme:

Fethiye'ye adını veren İlk Türk pilotlarından olan Tayyareci Fethi Bey'in ölümünün 100'üncü yılında Türk Hava Kurumu ilçeye adeta çıkartma yaptı.

Muğla'nın Fethiye ilçesine adını veren İlk Türk pilotlarından olan Tayyareci Fethi Bey'in ölümünün 1oo'üncü yılında Türk Hava Kurumu ilçeye adeta çıkartma yaptı.

20'ye yakın uçucu ve teknik personelle Ankara, Eskişehir ve Antalya'da bulunan eğitim merkezlerinden Muğla'nın Fethiye ilçesine gelen ekipler 27 Şubat 2014 Perşembe günü saat 10.00'da Tayyareci Fethi Bey anıtının önünde yapılacak hava gösterilerinin provasını yaptı. Bu yıl gösterilerde ilk defa mikrolayt ve moskito hava araçları da gösteri ekibinde dahil oldu. Anma gösterilerinde bir ilk daha yaşanacak ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan üç jet uçağı saygı geçişi gerçekleştirecek.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Türk Havacılık Tarihinde çok önemli bir yere sahip olan ve Türkiye'nin ilk hava şehidi Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 100'üncü yıldönümünde aziz şehidimizin anısına Fethiye semalarında ay yıldızlı bayrağımızı ve şehit Fethi Bey'in Posteri ile saygı geçişi yapacağız. Bu sayede O'nun anısı gökyüzünün engin maviliklerinde yaşamaya devam edecek. Türk Hava Kurumu olarak, Fethi Bey bu gün olsaydı acaba nasıl bir Türk Havacılığı isterdi diye baktığımızda; kendi uçaklarını yapan, kendi hava araçlarını üreten, onların bakımlarını yapan, o uçakları uçuracak pilotları, teknisyenleri, mühendisleri, teknik personelleri yetiştirecek kurumların olmasını isterdi. İşe bu nedenle kendi imkanlarımızla bu yıl uçurmayı planladığımız yerli uçağımız ile Fethi Bey'in 100'üncü ölüm yıl dönümünün aynı zamana denk gelmesi bizim için çok büyük bir anlam taşıyor. Bu vesileyle başta Fethi Bey olmak üzere bu vatanın selameti için hiç düşünmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Muğla Yerel Haberler

title