Haberler

Fethiye'de Arıcan'ın 3. Dönemi

ethiye Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri Sonuçlandı.

ethiye Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri Sonuçlandı. Fethiye İlçe Seçim Kurulu başkanlığı gözetiminde Oda salonunda yapılan Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Genel Kurul Seçimlerinde 38 Meclis üyesi oy kullandı.

Sabah saat 09.00'da başlayan oy verme işlemi yaklaşık 3 saat sürdü. Oy kullanma işlemi sırasında Başkan Adayları Akif Arıcan ile Mustafa Büyükteke gözlemci olarak salonda hazır bulundular. Oy verme işlemi sırasında yönetim kurulu listeleri sır gibi saklanırken, Akif Arıcan Gurubu listelerini beraberinde getirip usulen paravan arkasına geçip oylarını zarfa koyup sandığa attılar. Mustafa Büyükteke Gurubu ise Paravanda bulunan listeleri zarfa koyup sandığa attılar. Mustafa Büyükteke oy verme işlemi sırasında tam üç kez paravanları kontrol ederken Akif Arıcan kontrole gerek duymadı.

FTSO Binasına girişte büyükteke gurubu erken gelirken Arıcan Gurubu daha sonra geldi. İçeriye girilirken İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri herkesi didik, didik aradılar. Geçtiğimiz hafta sonunda Fethiye Fatih Anadolu Lisesinde yapılan seçimlerde 2 Bin 281 Üyenin oyları ile seçilen 38 meclis üyesinden 20'sini Akif Arıcan Gurubu, 16'sını Mustafa Büyükteke gurubu kazanırken 2 meclis üyeliğini de Bağımsızlar kazanmıştı. 38 meclis üyesi 3 ayrı sandıkta Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Genel Kurul için oy kullandılar. Akif Arıcan Gurubu sabah saatlerinden itibaren arka arkaya oylarını atarken, Mustafa Büyükteke gurubu daha sonra oy kullandı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının 38 Kişilik Meclisine sadece bir Bayanın seçildiği gözlendi. Akif Arıcan Gurubundan meclise giren Halk Bankası Fethiye Şube Müdürü Didem Yılmaz Genel Kurul Asil Üyeliğine seçildi. Kulislerin oy verme işlemi sırasında da devam ettiği bu seçimde ilk olarak Disiplin Kurulu sandığı açılarak oyların sayımı yapıldı. Her iki başkan adayı heyecan içinde sonuçları beklerken bazı üyelerde salonun kapısında aynı heyecanla bekleyişe geçtiler. Akif Arıcan'a 19, Mustafa Büyükteke'ye de 19 oy çıkınca heyecan iyice büyüdü. Akif Arıcan'ın Disiplin Kurulunda Süleyman Kaya, Halil İbrahim Siper, Civan Türedi, Mete Ay, İsmail Çiloğlu ve Şenol Çırakı bulunurken, Mustafa Büyükteke'nin listesinde ise Erkin Kandönmez, Ömer Avcı, Fadıl Ardıç, Barış Sakallı, Turgut Tokmak ve Nuri nezir Kıvrak yer aldı. Disiplin Kurulu seçiminin oylarının eşit çıkması üzerine Tüzük gereği saat 15.00'da yeniden seçime gidilmesi kararlaştırıldı. Daha sonra Genel Kurul delegesi sandığındaki oylar sayıldı. Akif Arıcan'ın Listesinden Ruhi Özgün, Tayfun Budak, Ramazan Angay, Servet Yılmaz, Didem Yılmaz ve Üstün Gönen'e 20 oy çıkarken, Mustafa Büyükteke'nin Önder Tosun, Ali Erdoğan, Mustafa Özkaya, Ramazan Tanju Küpelioğlu, Mehmet Sezgin ve Osman Denizli'den oluşan listesine 18 oy çıktı. Son olarak Yönetim Kurulu sandığı açıldı. Akif Arıcan'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı altındaki Burhanettin Tuna, Mehmet Adnan Bakırcı, Günay Özütok, Uğur Çaçaron, Selamettin Yılmaz, Ahmet Gürsu Özdemir, Ömer Eriz ve Deniz Somyürek'ten oluşan liste 21 oy alırken, Mustafa Büyükteke'nin Yönetim Kurulu başkanlığı altındaki Kemal Hıra, Fatih Tufan, Ali Yanık, Osman Denizli, Deniz Somyürek, Asım Orhan, Turgut Yıldız ve Bülent İsmail Abacıoğlu'ndan oluşan liste 17 oy aldı.

Bu sonuçların ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim kurulu başkanlığına Akif Arıcan'ın 3. kez seçilmesiyle birlikte Mustafa Büyükteke Arıcan'ı hemen kutladı. Akif Arıcan yaptığı açıklamada "Herkesin önünde demokratik bir seçim yaşandı. Öncelikle Fethiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. Fethiye Kazansın istiyoruz. Bizim felsefemiz ortak akıl, Birlikte iş yapma kültürüdür. Bütün meclisimiz ile sen ben sözcüğü olmadan hep beraber Fethiye'nin ticaret erbabına yakışır bir şekilde bir meclis oluşturup, önümüzdeki 4 yılı düzenli, güvenli ve sağlıklı bir şekilde yürütmek, yönetmek ve ortak akıl ile birlikte çalışacağız" dedi.

Mustafa Büyükteke ise; Başa baş bir seçim gerçekleştirildiğini belirterek "Bu Listede 16 Bizim listemizdeki ve iki tanede Bağımsızların listesindeki isimlerin de bu yönetimde olmasını istedik ama rızamız dışında bir isim yazılmış. Burada Fethiye kazandı. Önemli olan sandıktan çıkan sonuca saygı duymak gerek. Çok adil bir sayı olmadı. Çünkü bizim arkadaşlarımız tamamen karşıda mecliste oldular. Bu taraf tamamen yönetimde oldu. Bizim arkadaşlarımızdan da en azından birkaç arkadaş alınarak yönetim yapılabilirdi. Artık önümüzdeki günlerde zaman ne gösterecek bekleyip göreceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Büyükteke Akif Arıcan Fethiye Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title