Haberler

Fatih Sultan Mehmet'in Kılıcı 100 Bin Liraya Satıldı

Güncelleme:

Fatih Sultan Mehmet'e ait özel Sultan Kılıcı'nın birebir kopyası, Hong Konglu bir koleksiyoner tarafından 100 bin liraya satın alındı.

Günümüzde giderek büyüyen müze mağazacılığı artık kitap ve küçük eşyaların yanı sıra koleksiyon ürünlerinin de satıldığı satış merkezlerine dönüştü. Bu mağazaların en önemlilerinden biri olan Topkapı Sarayı müze mağazasında sergilenen Fatih Sultan Mehmet'e ait özel Sultan Kılıcı'nın birebir kopyası, Hong Konglu zengin bir koleksiyonere 100 bin liraya satıldı.

UZUNLUĞU 125 SANTİMETRE

125 santimetre uzunlunluğunda ve 2.3 kilogram ağırlığında olan kılıcın üzerinde sultana güç ve kuvvet vermesi için yazılmış özel bir dua yer alıyor. Tamamen el işçiliği ile üretilen kılıcın balçak kısmı masif pirinç, sap kısmı ise koç boynuzundan üretildi.

SATILAN KILICIN İKİNCİSİNİ ÜRETTİLER

Orjinalinin Topkapı Sarayı'nda sergilendiği kılıcın birebir benzerinin satışı ardından aynı şekilde ikinci kez üretildi. Kılıç dışında, çeşitli ürünün de yer aldığı mağazada, Osmanlı'nın bilinen ilk parfümü olan ve yaklaşık 500 yıllık bir geçmişe sahip Buhur Suyu, Latis-i Harem adının verildiği özel koleksiyonla parfüm, mum ve oda parfümü olarak müze mağazasında satışa sunulacağı açıklandı.

TURİSTLERİN ALIŞVERİŞ EĞİLİMLERİ

Dünyanın her yerinden turist ağırlayan İstanbul'a gelen ziyaretçilerin alışveriş eğilimleri; Avrupalıların aksesuar ve kitaba, Orta Doğulu turistlerin takı ve dekorasyona, Uzak Doğuluların doğal ürünlere olurken, Amerikalıların ilgisi ise koleksiyon ürünlerine yönelik oluyor.

Kaynak: Haberler.Com / Yaşam

Fatih Sultan Mehmet Yaşam Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500

Yorumlar (30)

mehmet yılmaz doğan:

ISLAM ON THE RIZE ! 2020 tekrar kullanacağız, evliyaullahın yükselişi çok yakında!!!

9
81
yanıtYanıtla
realiteMobil-ANDROID:

bir akp li olarak oyum chp ye

19
17
yanıtYanıtla
MaraşlıMobil-IOS:

Bir zır türk olarak oyum hdpye

8
27
yanıtYanıtla
resim heykel müzesi:

gerçeğini satıp kopyayı müzeye koymuşlardır kesin.

34
1
yanıtYanıtla
turna:

belgeselin birinde belgeseli sunan adam dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan turna kuşlarından bahsediyor, turnaların bir cinside çinde yaşıyor ancak haklarında çok bir bilgimiz yok diyor ve ekliyor çünkü çin hükümeti bu kuşlar hakkında bilgi vermiyor

34
1
yanıtYanıtla
mustafamobilWeb@haberler.com:

Fatihin kilicini satmak nedir hemde 100 bine bu nasil onursuz bir devlet oldu

19
13
yanıtYanıtla
PERSO:

ISTE ALIN SIZE AKP NIN OSMANLI SEVGISI ALIN SIZE FATIH SULTAN MEHMET SEVGISI YAHU ÖZEL ESYALAR KALMISTI ONLARIDA SATIYORLAR BU ICLER ACISIDIR CÜNKÜ BIR AILE EN ZORDA KALDIGI ZAMAN ALTINLARINI SATAR BUNLARIN DURUMUDA AYNEN BÖYLE DEMEKKI KESIN HAZINEYIDE SATMISLARDIR MEMLEKET GIDIYOR MILLET GIDIYOR

26
5
yanıtYanıtla
hakuna matata:

YAW KESİN ASLINI SATIP KOPYASINI SERGİLİYORLARDIR UYUMAYIN

18
7
yanıtYanıtla
Hayrettin Mobil-IOS:

Barış üçin oylar akp ye

6
19
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

FATİH SULTAN MEHMET SAĞ OLDUĞUNU FARZEDELİM. . . KILICININ BİRE BİR KOPYASINI YAPANA NE YAPARDI . . . BİR DÜŞÜNÜN. . HELEDE YABANCIYA DA SATILDIĞINI ÖĞRENDİĞİ ZAMAN NASIL BİR ŞEY YAPARDI BİR DÜŞÜNÜN. . . BENCE ÇOK AMA ÇOK YALNIŞ OLMUŞ. . . .

21
3
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title