Haberler

Fatih Projesi Bu Yıl da Devam Edecek

2015-2016 Yeni Eğitim Öğretim Dönemini kutlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Fatih Projesinin yüzyılın önemli projelerinden biri olduğunu kaydederek projenin bu yılda devam edeceğini belirtti.

2015-2016 Yeni Eğitim Öğretim Dönemini kutlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Fatih Projesinin yüzyılın önemli projelerinden biri olduğunu kaydederek projenin bu yılda devam edeceğini belirtti. Milli eğitimde devrim ve reform niteliğinde uygulamaları hayata geçirdiklerini kaydeden Özdağ, Cumhuriyet döneminde toplam 860 bin öğretmen alımı yapıldığını bunun 460 bininin AK Parti iktidarı döneminde 400 bininin ise 79 yıllık daha önceki iktidarlar döneminde gerçekleştiğini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 2015-2016 yeni eğitim-öğretim yılını kutladı. 4+4+4 Eğitim sistemi ve seçmeli dersler olan Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı ve Osmanlıca Türkçesinin seçmeli ders olarak okutulmasının Türkiye'de bir devrim olduğunu kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, "Uygulamaya koyduğumuz 4+4+4 eğitim sistemiyle devlet ve milletin barışması sağlanmış bu yeni eğitim sistemiyle tarihimize kara bir leke olarak kazınmış, bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat'ın son izi 28 Şubat'tan 15 yıl sonra geri dönmemek üzere tarihin tozlu raflarına Allah'ın izniyle kaldırılmıştır. Öğrencilerin ilkokuldan sonra yeteneklerine göre tasnif edilmesi ise önemli bir reformdur. Türkiye'de artık öğrenciler yeteneklerine göre Lise ve Üniversite tercihlerini yapacaklar" dedi.

SANAT VE MESLEK SAHİBİ BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ

Meslek Liselerine ve ara eleman yetiştirilmesine önem verdiklerini belirten Özdağ, "8 yıllık kesintisiz eğitim kararıyla Türkiye ara eleman sıkıntısı yaşamaya başlamış, sanayimiz dar boğaza girmişti, ama Milletvekili arkadaşlarımızın oylarıyla yasalaştırdığımız yeni eğitim sistemiyle ara eleman bulma konusunda sıkıntı yaşanmayacağı gibi sanayimizin önü de açılacaktır. Bunu da 4+4+4 eğitim sistemini uygulamaya koyduğumuz tarihten bugüne kadar net bir şekilde gördük. Sanat ve meslek sahibi insanlar yetiştirmek istiyoruz. İlkokul ve Ortaokullar ayrı binalarda olmak üzere fiziki mekanları temin ediyoruz. Manisa ilimiz bu konuda başarılı iller arasında. Hayırseverleri de okul binası, eğitim yuvaları yapmaya davet ediyoruz. Yeni Eğitim Öğretim dönemi öncesinde yeni alınan 37 bin öğretmenimize ve Türkiye'nin tamamında ki 860 bin öğretmene yeni eğitim öğretim döneminde sağlık ve başarılar diliyorum. Şu anda mevcut olan toplam 860 bin öğretmenin 460 bini AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı döneminde alınmıştır. 400 Bini ise 79 yıllık AK Parti iktidarından önceki iktidarlar sürecinde alınmıştır" ifadesinde bulundu.

TÜRKİYE'DE TOPLAM 190 ÜNİVERSİTE VAR

AK Parti iktidarı döneminde Üniversitesi olmayan il kalmadığını belirten Özdağ, "Bugün itibariyle özel, vakıf ve devlet üniversitesi olmak üzere ülkemizde 190 üniversite var. Yine iktidarımız döneminde öğretim görevlilerinin ve öğretmenlerimizin önemli oranda sosyal, ekonomik ve özlük hakları arttırıldı. Ayrım yapılmaksızın her öğretmen, öğrenci ve öğrenci velisi bizim için çok değerli. Bu üç değer yan yana gelerek eğitimin kalitesini yükselteceğiz. Bugünkü Türkiye'nin Ortaokul 3 olan eğitim öğrenim mezuniyet oranını en az Lise 3 hatta Üniversite 4 yapmak. Eğitimde fırsat eşitliliğini sağladık. Sağlamaya devam edeceğiz. Bununla ilgili hedefimiz özgür ve zengin Türkiye. Bunu da Japonların başardığı gibi eğitimle yapacağız. Osmanlı ve Selçuklu döneminde de eğitimde başarıyı Türk milleti olarak üst seviyelere taşımıştık. Güçlü ülke Türkiye'nin süper ülke olmasını yine eğitimle sağlayacağız" dedi.

ÖZEL OKULLARA ÖNEMLİ TEŞVİKLER VERDİK

Özel okullara önemli teşvikler verildiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, "Bu kapsamda 6 bin 778 özel okulumuz başvuruları neticesinde eğitim ve öğretim desteği kapsamına alınmış, 661 Bin 233 öğrencimiz de eğitim ve öğretim desteği için başvuru işlemlerini tamamlamıştır. Ümit ediyorum ki her vatandaşımız yaygın ve örgün eğitim öğretimde en az bir Üniversite bitirmenin farkını ve bahtiyarlığını yaşar" dedi.

FATİH PROJESİ DEVAM EDİYOR

Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fatih Projesi bu yüzyılın en büyük projelerinden biridir ve devam ediyor. Birileri öküz altından buzağı arayarak aslı astarı bulunmayan söylem ve iddialarda bulunma gayreti içerisinde. Öğrencilerimizi Velilerimiz ve vatandaşlarımız bu spekülasyonlara inanmamalıdırlar. Biz bu spekülasyonlara aldırmıyor ve görevimizi kararlılıkla yerine getirmeye devam ediyoruz. Bu projeyle ilgili olarak 1 milyon lira bütçe Milli Eğitime aktarılmış durumda. tablet bilgisayarların dağıtılmasıyla ilgili her şey sorunsuz devam etmektedir. Kaldı ki Fatih Projesi sadece akıllı tahta ve tabletten ibaret bir proje değil. Bu proje kapsamında 81 ilimizde 101 adet Uzaktan Eğitim Merkezi kuruldu. Fatih Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanma hedefimizi gerçekleştirdik. Eğitime herkes katkıda bulunmalıdır ama eğitim bir cemaate, bir ekole teslim edilmez. Eğitimi devlet ve özel sektör birlikte yürütür." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Özdağ Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title