Haberler

Fabrikalar İşçi Açığını Kapatamıyorlar

Kırşehir OSB'de kapasite artırımına giden firmalar, istihdam açığını kentten karşılayamayınca Hatay, Şanlıurfa ve Kayseri gibi illerden işçi getirmek zorunda kalıyor Kırşehir TSO Başkanı Ekicioğlu: "Kırşehir'de bir taraftan işsizlik var, diğer tarafta işçi arayanlar var. Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitim vererek buradaki işçi açığının kapanmasına katkı yapmak istiyoruz" Kırşehir OSB Derneği Başkanı Avkapan: "44 firmamız var bunun 40'ı eleman arıyor.

ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kapasite artırımına giden firmalar, istihdam açığını kentten karşılayamayınca Hatay, Şanlıurfa ve Kayseri gibi illerden işçi getirerek faaliyetlerini sürdürüyor.

Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altyapısı tamamlanan, doğalgaz, elektrik ve yol sorunları çözülen OSB'de fabrikaların kapasite artırımına gittiğini söyledi.

Yeni işçiye ihtiyaç duyan yatırımcıların kent merkezinde eleman bulamadığını ifade eden Ekicioğlu, Hatay, Şanlıurfa ve Kayseri gibi illerden iş gücü getirerek sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını vurguladı.

Ekicioğlu, "2014 yılında 4 yeni fabrikanın temeli atıldı, bitirilme aşamasında. Altyapı çalışmaları tamamlanınca fabrikalar kapasite artırımına gitti ve işçi ihtiyacı doğdu. Açığı, istihdam kursları açarak kapatmayı planlıyoruz" dedi.

Fabrikalar işçi bulamıyor

Kırşehir'de birçok gencin iş bulamamaktan şikayet ettiğini ancak OSB'deki fabrikaların ise işçi beklediğini dile getiren Ekicioğlu, Kırşehir TSO, İŞKUR ve Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi Derneği'ne müracaat edecek herkese yardımcı olunacağını kaydetti.

Ekicioğlu, şöyle konuştu:

"Organize Sanayi Bölgesi'nde 44 faal fabrikamız var. Yaklaşık bin 500 kişi çalışıyor. Altyapı sorunları giderildiği için 2014 yılında 4 yeni fabrikanın temeli atıldı. 2 yıl içerisinde istihdamı 3 bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Kırşehir'de 'iş bulamıyoruz' diyen arkadaşlar Organize Sanayi Bölgesi'ne, bize ya da İŞKUR'a müracaat ederse bu açığı kapatacağımıza inanıyorum. Yatırımcıların Hatay'dan Kayseri'den Şanlıurfa'dan insan gücü transfer ettiklerini gördük. Kırşehir'de bir taraftan işsizlik var, diğer tarafta işçi arayanlar var. Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitim vererek biz de buradaki işçi açığının kapanmasına katkı yapmak istiyoruz. Mobilya, metal işi, tekstil başta olmak üzere çeşitli sektörlerde eleman yetiştireceğiz. Ahiler Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve İŞKUR vasıtasıyla düzenleyeceğimiz kurslarla bu açığı kapatmayı istiyoruz."

44 fabrikanın 40'ı eleman arıyor

Kırşehir OSB Derneği Başkanı Mustafa Avkapan da başta cam, mermer, mobilya, tekstil, kuruyemiş fabrikaları olmak üzere her sektörde işçiye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Avkapan, "OSB'de genel anlamda bir işçi sıkıntısı var. OSB'nin sıkıntıları halledildi, dört dörtlük bir sanayi bölgesi oldu ama hem yatırımcı hem de işçi eksiğimiz var. 44 firmamız var bunun 40'ı eleman arıyor. Yetişmiş ya da yetişmemiş fark etmez. Sıkıntı çok fazla. Cam, mermer, mobilya, tekstil, kuruyemiş fabrikası yani her sektörde elemana ihtiyaç var" diye konuştu.

İşçi olmadığı için gelen işleri geri çeviriyorlar

OSB'de mobilya üretimi yapan bir firmanın sahibi Fatih Tütüncü ise 50 kişinin çalıştığı fabrikada 15-20 kişiye daha ihtiyaç duyduklarını belirtti. Tütüncü, yetişmiş, yetişmemiş, vasıflı, vasıfsız her türlü kişiye iş verebileceğini ifade ederek, "Eleman eksiğinden dolayı gelen bazı işleri geri çeviriyoruz. 15-20 civarında elemana daha ihtiyacımız var. Herkes iş yok diyor ama, iş var ama çalışacak kişi yok" diye konuştu. - Kırşehir

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Kırşehir Kayseri Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500

Yorumlar (1)

ömer kendizomerkendiz@hotmail.com:

organize sanayideki bazı fabrikalar zamanında işçilere fazla mesayi yaptırdılar onları köle gibi çalıştırdılar o insanları asgari ücrete sanki satın aldılar kendilerinin kabahatini hiç söylemiyorlar çıkmışlar ahkam kesiyorlar ben yaşamış bir insan olarak anlatıyorum çalışma arsa insan gibi muamele edecekler işçilere onlara soruyorum kendi çocuklarınıişe gönderseler ve patron deseki mesayi bitince sizin bana borcunuz var 4 saat daha çalışacaksınız yaptığınız iş bu yövmiyeyi çıkarmıyor ne dersiniz üstünede mesai falan yok ha unutmayın ne dersiniz veyahutta işçinin sigortasını yapmıyor anlatacak çok şey var onlara yazıklar olsun onları ALLAH a havale ediyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title