Haberler

Evi ve Oğlu Çıkan Yangında Yanan Kurtbaş Ailesi Yeni Evine Kavuştu

İhlas Haber Ajansı (İHA)’nın 27 Şubat 2014 tarihinde ‘Evi ve oğlu yandı, bir tek Kur'an-ı Kerim yanmadı’ başlığıyla verdiği haberi izleyen İstanbul’da yaşayan hayırsever işadamı İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile bağlantı kurarak evi ve oğlu yanan Kurtbaş ailesine dayalı döşeli ev yaptı.

İhlas Haber Ajansı (İHA)'nın 27 Şubat 2014 tarihinde 'Evi ve oğlu yandı, bir tek Kur'an-ı Kerim yanmadı' başlığıyla verdiği haberi izleyen İstanbul'da yaşayan hayırsever işadamı İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile bağlantı kurarak evi ve oğlu yanan Kurtbaş ailesine dayalı döşeli ev yaptı.

Kars'ta 16 Şubat 2014 tarihinde çıkan yangında 4 yaşındaki oğlunu kaybeden ve evi küle dönen Bülent Kurtbaş ve ailesinin feryatları hayırsever işadamını harekete geçirdi. İstanbul'da yaşayan ve Kars İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'ın yakın dostu olan işadamı, Çakmak'ı arayarak Arpaçay'ın Tepecik Köyü'nde yaşayan Bülent Kurtbaş'a ev yapmak istediğini belirtti. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Kurtbaş ailesiyle görüşerek, Tepecik Köyü'nde aileye günümüz şartlarına uygun, ev yapmak üzere harekete geçti. Kısa süre içerisinde yapılan ev Kurtbaş ailesine bayram öncesinde teslim edildi.

Hayırsever işadamının yaptırdığı evde aileyi görmek üzere Tepecik Köyü'ne gelen Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, bir süre aile ile sohbet etti. Basın mensuplarıyla birlikte evi gezen Çakmak, Kurtbaş ailesine yeni evlerinin hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, "Abimiz Denizlili Türkiye'de kuyumculuk sektöründe çalışıyor' dedi ki orada bir yangın olmuş. Birisi de ölmüş. Kardeşimizin durumu kritik. Ona bir ev yaptırmak istiyorum" dedi. Ben yalnızca vesile oldum. Evdeki eşyaları tamamen, beyaz eşya, ev ile her şeyi ile tam teşekkül bir ev yaptı. Allah razı olsun" dedi.

Eviyle birlikte çoğunu da kaybeden Bülent Kurtbaş, duygularını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Kurtbaş, "İki çocuğumuz vardı. Birini Rabbim bizden çok sevdi. Yangında kaybettik. Daha doğrusu kaybetmedik. O gideceği yerin en güzel yerine gitti. Cenabı Allah öyle bir düzen oturttu ki, evde o anda hiç kimse yoktu. Herkesi bir göreve gönderdi. Onu kendisiyle baş başa bıraktı. Yatak odasına vermiş kendisi bir şeyin altına saklamış. Önce duman etkilemiş. Ondan sonra da yangın içeri girmek mümkün değil. Takdiri ilahi dedik. Allah'tan geleni öptük başımıza koyduk. Tabi Allah bir yandan böyle insanın canını yaktığı gibi bir taraftan da dostlarını gönderiyor. Cenabı Allah Dünya'yı yaratan da ayet üzerine yarattı. Yani evde yanan her şeyde ibreti alem olsun diye Kur'an-ı Kerim'i yakmadı. Bunda herkese aslında bir ders, bir ibret vardır. Her şeyin yandığı yerde Allah'ın sözünün yanmadığı, Allah sözünü yere düşürmüyor. Bundan ders çıkarmak lazım. Sayın müdürüm vesile oldu" diye duygularını dile getirdi.

Kars'ın Arpaçay ilçesi Tepecik köyünde 16 Şubat 2014 günü annesinin ahırda hayvanların yanında olduğu sırada kibritle oynayan 4 yaşındaki Mustafa Kurtbaş yangın çıkarmış, odadaki karyolanın altına saklanan küçük Mustafa, annesinin ve komşularının aramasına rağmen bulunamamış ve yanarak hayatını kaybetmişti. Yangında evdeki her şey küle dönerken, Kurtbaş'ın yanmış bedeni daha sonra saklandığı karyolanın altından çıkarılmıştı. Her şeyin yanmasına rağmen küle dönen eşyaların arasında sadece Kur'an-ı Kerim yanmamıştı. Acılı baba Bülent Kurtbaş, oğlu Mustafa'nın yanarak hayatını kaybettiği olayda tüm eşyalar kül olurken Kur'an'ın yanmamasını hayretle karşıladıklarını belirterek, "Canımız yandı, balamız yandı' diyerek gözyaşlarını boğulmuş ve yetkililerden yardım istemişti. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhlas Haber Ajansı Ercan Çakmak İstanbul Kars Yerel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title