Haberler

Maliye "Evi Hangi Parayla Aldığını İspatla" Diyebilecek

Güncelleme:

Maliye, yıllık 50 bin lira gelir beyan ettiği halde 250 bin liralık ev alan kişiye, "Evi hangi parayla aldığını ispatla" diyebilecek.

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve vergi kaybını önlemek amacıyla mükellefe ispat yükümlülüğü getirilmesi gündemde. Vergi Usul Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, yıllık 50 bin lira gelir beyan ettiği halde 250 bin liralık ev alan kişiye Maliye, "Evi hangi parayla aldığını ispatla" diyebilecek.

MALİYE BAKANI: İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ YIL...

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda önceki akşam Maliye Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında söz alan Komisyon Başkanı Recai Berber tarafından konunun gündeme getirilmesi üzerine konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İnşallah önümüzdeki dönemde bu komisyona geldiğinde, burada biz ispat yükümlülüğünü Maliye'den alıp mükellefe, vatandaşa veririz Anglosakson ülkelerinde olduğu gibi." diye konuştu

"PİYANGO MU ÇIKMIŞ, BORÇ MU ALMIŞ İSPATLASIN"

Maliye Bakanlığı'nda uzun yıllar hesap uzmanı olarak görev yapan Recai Berber, ömrünün vergi incelemeleriyle geçtiğini, denetimde en büyük sıkıntının mükellef karşısında Maliye'nin ispatla yükümlü olması olduğunu belirtti. Berber şunları söyledi: "Maliye tespit etmiş, servetinde şu kadar artış var, arsa daire almış. Beyanına bakıyorum onda birini alacak durumu yok. Servetinde 200 bin lira artış olmuş, geliri yirmi bin lira. Milli Piyango'dan para mı çıkmış, borç mu almış ispatlasın."

"İŞTE SİHİRLİ FORMÜL"

Şimşek muhalefete, "Siz performans istiyorsanız, sihirli formülü size söyleyeyim. Maliye Bakanlığı'na Anglosakson ülkelerindeki gibi yetki verin düzenlemeleri birlikte yapalım." diye seslendi. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek Recai Berber Emlak Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (32)

Derya:

Müteahhit eski bir arkadaşımdır, bana özel indirim yaptı desek olur mu?

12
0
yanıtYanıtla
kapkara:

küçük esnafın üç kuruşluk kazancına göz diken maliye hamuduyla götürenleri hiç görmüyor. . .

12
0
yanıtYanıtla
yenermobilWeb@haberler.com:

Siz başta kendi pisliginizi temizleyin bankalara içinize bakın yeter artık soygun

9
1
yanıtYanıtla
EMRE SAĞLAM:

bu işi önce belediyede çalışan zabıtalara sonra belediye başkanlarına sonra büyükşehir başkanlarına ve daha sonrada bakanlara ve milletvekillerine sorsunlar her şeyi çözerler. haksızmıyım

9
0
yanıtYanıtla
kapkara:

şikayet olmasın tek bir kişiyi bile yakalayamazsınız maliye de aynı emniyette aynı . . .

9
0
yanıtYanıtla
ısbatla la:

Neyin hesabını soracaklar acaba sanki 1000 odalı ak sarayımız var . Ayrıca bu ülkeye 40 sene hizmet vermişsin emekli olmuşsun başını sokacak bir evin yok bu verdiğimiz maaşla nasıl geçeniyosun bu nasıl bir mucize diye sorsunlar

9
0
yanıtYanıtla
bir kadın:

belki zengin sevgilim/dostum var onun sayesinde aldım sizene kardeşim. siz gidinde başımızdaki büyükbaşların neyi nasıl çaldıgını araştırın.

9
0
yanıtYanıtla
onat10:

kişi başına düşen milli gelir sayesinde der olur biter . . . .

8
0
yanıtYanıtla
kapkara:

Hikaye. . . . sen daha bir kaç tane evi olup kiraya verip beş kuruş vergi vermeyenleri yakalamaktan acizsin. . . İŞ OLSUN TORBA DOLSUN. . .

7
1
yanıtYanıtla
fatih:

önce kendi bakanlarının taktığı milyar dolarlık saatinin hesabını bir sorabilseler daha iyi olmayacak mı arkadaş bu ne ya. yarın bir gün giydiğimiz elbiseyi neyle aldınız demezlerse daha bu hükümet

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title