Haberler

Etohum Girişimcilik Zirvesi Başladı

Şirketleri, Yatırımcıları ve Profesyonelleri Bir Araya Getiren Etohum'un Kurucusu Burak Büyükdemir, İnternetin Türkiye'de Çok Büyük Bir Hızla Büyüdüğünü İfade Etti.

Kendi internet şirketini kurmak isteyen girişimcilerle; şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren Etohum'un kurucusu Burak Büyükdemir, internetin Türkiye'de çok büyük bir hızla büyüdüğünü ifade ederek, 'Hızlanmamız için sadece özel sektörün değil, devletin de sahiplenmeden katkı sunması lazım' dedi. Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen Etohum Girişimcilik Zirvesi hakkında AA muhabirine bilgi veren Büyükdemir, Etohum'u Türkiye'deki internet şirketlerinin sayısını artırmak, girişimcileri desteklemek, internet ekosisteminin oluşması ve gelişmesi, girişimcilerle yatırımcılar için ticari bir pazaryeri oluşturmak amacıyla kurduğunu anlattı. İnternetin hızla büyümesiyle ortaya çıkan yeni girişimcilerin neler yapabileceklerini bilmediğini, 3 yıldır yeni girişimcileri bularak, onlara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Büyükdemir, bu yılın 15 başarılı girişimcisinin, başvuru yapan 2200 girişimci ve bin girişim arasından seçildiği kaydetti. Etohum'un, bu yıl oluşturduğu 250 bin liralık sermaye desteğiyle bu yeni girişimcilere yatırım da yapacağını bildiren Büyükdemir, Şubat ayında yeni girişimcilere gerekli bilgilerin verileceği beş günlük bir kampa gireceklerini söyledi. Büyükdemir, geçen yıllarda destekleri 'balerin.com', 'karniyarik.com', 'anneysen.com', 'alisverisrobotu.com', 'pamuc.com', 'sunumax.com' ve 'grupanya.com' gibi sitelerin giderek büyüdüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

'İnternet Türkiye'de çok hızla büyüyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde hem internet penetrasyonu hem de kullanım oranları çok hızlı artacak. Bizi mobilde, oyunda fırsatlar bekliyor. Son 10 yılda teknoloji çok hızlı değişti. Bu da müzik, medya, film, fotoğrafçılık sektörünü değiştirdi. 10 yıl önce analog fotoğraf makineleri varken, şimdi hiçbirisi kalmadı. Müzik sektöründe kaset, albüm çıkaran yok. İş modelleri değişiyor. Önümüzdeki 5 yıl bu daha da hızlanacak' dedi. Başarılı bir internet ekosistemi oluşturulması durumunda, inovasyon, farklılık ve yaratıcılık gibi yeni özellikleri olan girişimcileri de bulacaklarını söyleyen Büyükdemir, 'Hızlanmamız için sektörün bütün oyuncularının katkı sağlaması lazım. Sadece özel sektörün değil, devletin de sahiplenmeden katkı sunması lazım. Çünkü sistem kendi kendine yeşeriyor. Sadece yanına toprağı çapalamak, gübrelemek ve sulamak kalıyor. Tarlanın tümüne kimse hakim olamaz ama sistemi beraber geliştirebiliriz. Biz de tohum ekiyoruz zaten. Ektiğimiz tohumların bazıları yeşeriyor. Ama onları sulamamız lazım, biz de onu yapmaya çalışıyoruz' diye konuştu. Etohum Girişimcilik Zirvesi'nin sonunda bu yılın 15 başarılı girişimcisi açıklanacak. (SBE-ŞAY-EA) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title