Haberler

Estetik Buluşmalar' Eskişehir'de

Estetik International Sağlık Kurumu doktorlarından Plastik ve Rekonstürktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Selçuk Aytaç, "Estetik Buluşmalar" etkinliği kapsamında Eskişehir’in seçkin kadınları ile bir araya gelerek, estetik ve cerrahi operasyonlar konusunda bilgilendirmede bulundu.

Bir konak oteldeki buluşmada Op. Dr. Aytaç, estetik hakkında yanlış bilinen doğruları, estetiksel operasyonların fayda ve zararları ile tüm medikal uygulamalar hakkında açıklamalar yaptı. Op. Dr. Aytaç, estetikle ilgili internette çok abartılı söylemler olduğunu, fakat bunların doğruluk payının bulunmadığını söyledi. Aytaç, “Burada Eskişehirli bayanlara estetik konusunda genel hatlarıyla bilgiler vereceğiz. Daha çok medikal uygulamalar ve estetik cerrahi uygulamaları konusunda bilgiler verip, onları tartışacağız. Kafalarına takılan sorular varsa onları cevaplayacağız. Bazı bilinen yanlışların doğrularını konuşacağız. İnternette özellikle çok abartılı yazılar ve farklı uygulamalar, farklı söylentiler var. Bunların çoğunun yanlış olduğunu belirteceğiz. Mesela internette en basitinden bir burun ameliyatı sonrası oluşan şişlik ve morlukların günlerce haftalarca sürdüğü söyleniyor ama öyle bir şey olmuyor. Bizim yaptığımız ameliyatlardan sonra ikinci ya da üçüncü gün işlerine dönen hastalarımız var. Bir hafta sonra her şey tamamen geçmiş oluyor. Çok ağrılı bir uygulama, sonrasında çok ağrılar olduğunu söyleyen yazılar var. Tam tersi ameliyattan sonra hiç ağrı kesici kullanmayan hastalarımız bile var” dedi.

Etkinlikte bahsettiği konular hakkında bilgi veren Op. Dr. Selçuk Aytaç, “En temelleri burun ameliyatları göz kapağı ameliyatları, kepçe kulak ameliyatları, yüz gençleştirme ameliyatları, meme büyütme küçültme ve dikleştirme ameliyatları, özellikle doğum sonrası sarkmaların toparlanması, eğri bacakların düzeltilmesi ve son zamanlarda sıklıkla uyguladığımız cerrahi olmayan yüz germe örümcek ağı dediğimiz uygulamadan bahsedeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadınların estetik konusunda en sık başvurularını da dile getiren Aytaç, şöyle devam etti:

“Daha çok yaşlanmanın geciktirilmesi ya da yaşlanma etkilerinin yok edilmesi ile ilgili geliyorlar. Cerrahi manada da meme ameliyatları ve burun ameliyatları bayanlar arasında sıklıkla yapılıyor. gerektiğinde hem cerrahi hem de cerrahi dışı uygulamaları uyguluyoruz. Eskişehir’den çok hastamız olduğu için buraya gelip bilgilerimizi paylaşalım istedik.”

Eskişehirli kadınlar, akıllarına takılan estetik operasyonlarla ilgili sorularına yanıt bulurken, son zamanlardaki estetik gelişmeler hakkında da fikir sahibi oldular. Etkinliğe katılan eczacı Nuran Yenilmez, “Her ne kadar estetik gelişmeleri takip etmeye çalışsak da çok yakalayamadığımızı düşündüğümüzden buraya geldim. Arkadaşlarımızla beraber son gelişmeleri takip edelim diye geldik. Hanımların bence yaşları boyundan belli olur onu soracağım. Onun haricinde ekonomik boyutunu öğreneceğim. Yan etkileri benim için çok önemli. İyileşme dönemi ne kadar sürüyor. İşlem sonrası bunlar sanıyorum beni rahatlatacaktır” şeklinde konuştu.

GÜLÇİN ÖZDEN - SELİM KUŞCU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title