Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki işçilerden kurulan Eko Şov Ritim Grubu, İzmir'in Dikili ilçesindeki Sotes Tatil Köyü'nde Emek Yaz Kampı sakinlerinin konuğu oldu.

Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki işçilerden kurulan Eko Şov Ritim Grubu, İzmir'in Dikili ilçesindeki Sotes Tatil Köyü'nde Emek Yaz Kampı sakinlerinin konuğu oldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, birçok etkinlikten konser vermeleri için davet alan Eko Şov Grubu, burada verdiği konserle izleyenlerini büyüledi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın konser öncesi gönderdiği mesajda, yerel yönetimlerin asli görevlerini yerine getirirken, toplumun kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarına yönelik çalışma yürütmesinin önemine vurgu yaptığı belirtildi.

Şefi Halil İbrahim Eker yönetiminde, temizlik aracı olarak kullanılan konteynır, kürek ve çöp kutularına ritmik dokunuşlar yaparak onları birer ezgiye dönüştüren Eko Şov Ritim Grubu, temiz bir çevre için de izleyenlerine mesajlar verdiği kaydedildi.

- Fransızlar Eskişehir'e hayran kaldı

Fransa'nın Toul Belediyesi, Türkiye'deki kardeş belediyesi olan Bilecik Gölpazarı Belediyesi ile birlikte Eskişehir'i ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, gerçekleşen ziyarete, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, meclis üyeleri, Fransız Toul Belediyesi Turizm ve Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Claudine Camus, Kültür ve Sanattan sorumlu Başkan Yardımcısı Gerard Jean Marie Howald ve Sosyal Hizmetlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Bahar Demirbaş katıldı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Şelale Park'ta bir araya gelen konukların, Seramik Park, Sazova Parkı, Bilim ve Deney Merkezi, Uzay Evi, Su Altı Dünyası, Masal Şatosu ve Korsan Gemisi gibi yerleri ziyaret ettiği bildirildi.

Başkan Kurt'un, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı ve Fransız konuklara Eskişehir ve Odunpazarı hakkında bilgi verdiği ve Fransız konukların Eskişehir'de yapılan çalışmalara hayran kaldığı kaydedildi.

Yılmaz Büyükerşen'e Güvenli Kent Hizmet Ödülü

Özel Güvenlik Kurumu Derneği (ÖGK) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Güvenli Kent Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, Özel Güvenlik Kurumu Derneği'nin Güvenli Kent Hizmet Ödülü'ne Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen layık görüldü.

Antalya Konyaaltı Belediyesi Feslikan salonunda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen adına  Vekili Abdulkadir Adar katıldığı belirtildi.

Törene katılamayan ancak konu ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen "Hayata geçirdiğimiz projelerle Eskişehir'i çağdaş, huzurlu, modern ve yaşanılabilir bir kent haline getirdik. Şahsıma bu ödülü layık gören başta Özel Güvenlik Kurumu Derneği Genel Başkanı Mustafa Balık olmak üzere bu ödül de emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"Sokağa çıkın sinema geliyooor!" etkinliği başlayacak

Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan, geleneksel hale gene ve yaz akşamlarının vazgeçilmezleri arasına giren yazlık sinema gösterimleri başlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Sokağa Çıkın Sinema Geliyooor!" sloganıyla başlatılan projenin 7'den 70'e tüm Eskişehirlilere sinema dolu akşamlar yaşatması hedefleniyor.

Gösterimler 35 farklı mahallede 7 - 27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceği bildirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen yazlık sinema gösterimlerinin ilki 7 Ağustos akşamı Emek-71 Evler Mahallesi Kapalı Pazaryeri'nde Bekçiler Kralı, Büyükdere Mahallesi Habev Spor Sahası'nda ise Eşkıya filmleri gösterilecek.

Gösterimlerde gazoz ve mısır ikram edileceği kaydedildi.

Eti Sualtı Dünyası Yaz Okulu kayıtları başladı

Büyükşehir Belediyesi'nin  Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde bulunan Eti Sualtı Dünyası Yaz Okulu kayıtları başladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, 9 – 11  yaş grubu çocukların katılabileceği ücretsiz yaz okulu kurslarında çocuklar,  Dalgıç İletişimi, Deniz Kirliliği, Balık Besleme, Zooloji, Ekoloji, Suyun Sırları, Zehirli Hayvanlar gibi atölye çalışmaları gerçekleştirecekler.

Büyükşehir Belediyesi Eti Sualtı Dünyası Yaz Okuluna kayıt yaptırmak isteyen çocukların velileri Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde yer alan Eti Sualtı Dünyası'na başvurabilecekleri kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Tepebaşı İzmir Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title