Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

İŞKUR Eskişehir Müdürlüğü ve ESO ortaklığında düzenlenen toplantıda, 6111 sayılı kanunun işverenlere sağladığı istihdam teşviklerinin açıklandığı bildirildi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Eskişehir Müdürlüğü ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ortaklığında düzenlenen toplantıda, 6111 sayılı kanunun işverenlere sağladığı istihdam teşviklerinin açıklandığı bildirildi.ESO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ESO Toplantı Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, katılımcılara Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Projesi (UMEM) hakkında da bilgi verildi.Toplantıda konuşan ESO Genel Sekreteri Emre Heper, UMEM projesi ile işsizlere büyük bir fırsat sunulduğunu belirterek, projeye dahil olup eğitim alanların ellerinde birer diploma olacağının kaydetti. Heper, kursiyerlere teorik ve pratik eğitim aldıkları süre içinde devlet tarafından ücret verileceğini ifade ederek, yeteri kadar işsizin kurslara başvurmadığını, ESO'da istihdam konusunda bir talep sıkıntısı olmadığını bildirdi. Heper, 4 yıl sürecek proje boyunca 900 kişinin istihdam edilmesinin planlandığını ve işsizlerin söz konusu projeyi iyi değerlendirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İŞKUR İl Müdürü Ergun Peker de UMEM projesi konusunda ESO ile yoğun işbirliği içinde çalıştıklarını açıklayarak, 6111 sayılı kanunda istihdamı teşvik etmek ve işsizliği önlemek için düzenlemeler yapıldığını savundu.Kanun kapsamında kadınlara yönelik pozitif bir ayrımcılık olduğunu hatırlatan Peker, şunları bildirdi: "Söz konusu yasada, işverenlerin ödedikleri sigorta primleri, işveren hissesi prim teşvikiyle ilgili yapılan değişiklik ve mevcut bazı prim teşviklerini de daha cazip hale getiren düzenlemeler var. Yapılan düzenlemelerle işverenlere getirilen sigorta primi indiriminin uygulanacak hal ve şartlar çok uygun hale getirildi."

-HARABE BİNALAR YIKILIYOR-

Tepebaşı Belediyesinin, sınırları içinde bulunan harabe binaların yıktığı bildirildi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fevzi Çakmak Mahallesi sınırları içinde geçmiş yıllarda faaliyet gösteren ve mahalle sakinlerinin rahatsız olduğu kullanılmayan besihaneler ve harabe yapılar Tepebaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılıyor. Mahalle sakinleri, besihaneler ve harabe yapılar yüzünden sağlıklarının ve güveliklerinin yıllardır tehdit altında olduğunu belirterek, Tepebaşı Belediyesinin çalışmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

-ÖZGÜN ENDÜSTRİYEL TASARIMLAR ESO'DA SERGİLENECEK

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü ve Eskişehir Sanayi Odası işbirliğiyle "İyi Tasarım" konulu söyleşi Ve "Endüstriyel Tasarım Sergisi" yarın Eskişehir Sanayi Odası'nda gerçekleşecek. ESO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Endüstriyel Tasarımcı Kunter Şekercioğlu tarafından yapılacak söyleşi sonrası AÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından yapılan projelerin maket, model ve prototipleri ESO Fuaye Alanı'nda sergilenecek. Sergideki projelerin, üniversite sanayi iş birliği kapsamında Türkiye'nin önemli firmalarınca değerlendirileceği kaydedildi.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title