Haberler

Eskişehir'de "Şapka Sergisi" İzlenime Sunuldu

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında izlenime sunulan sergide, Atatürk'ün kullandığı şapkanın benzeri ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in kullandığı şapka da yer alıyor.

Eskişehir'de Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında "Şapka Sergisi" izlenime sunuldu.

ETİ Arkeoloji Müzesi'nde Kastamonu Valiliği Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi öncülüğünde gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türkiye'nin ilk ve tek Şapka Müzesi'ne ait örneklerden bir bölümünün Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında Eskişehir'de sergileneceğini söyledi.

Kastamonu Valiliği Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi'nin gerçekleştirdiği bu sergide Cumhuriyet'in kurulduğu günden bu yana kullanılan erkek ve kadın şapkalarının bulunduğunu belirten Vali Tuna, "Cumhuriyet inkılaplarının bir parçası olan şapkayı büyük önder Atatürk, ilk kez Kastamonu'da giymiş ve geçmişten günümüze zengin bir şapka koleksiyonunun oluşmasında önemli bir rol oynamıştır. Cumhuriyet tarihine şapka estetiğinde ışık tutan bu serginin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Kastamonu Valiliği Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Ayna ise Cumhuriyet tarihinden bu yana kullanılan şapkaları sergilediklerini ifade ederek, "Burada Atatürk'ün kullandığı şapkaların benzerleri ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in kullandığı şapkanın yanı sıra ünlü modacıların şapkaları yer alıyor" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Tuna ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi. Bu sırada Merkezi Müdür Ayna, günün anısına Vali Tuna'ya şapka hediye etti.

Açılışa, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, 1. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Hava Pilot Tümgeneral Recep Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi 22 Nisan'a kadar açık kalacak. - Eskişehir

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Kemal Atatürk Süleyman Demirel Bülent Ecevit Eskişehir Kültür Sanat Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

YALI ÇAPKINI 70. BÖLÜM FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm fragman tek parça izle! Seyran ölecek mi? İzmir 19 Mayıs Konserleri 2024! 19 Mayıs ücretsiz etkinlik ve konserler nerede? Hangi sanatçı nerede konser verecek? 19 Mayıs Ankara etkinlikleri: Ankara'da etkinlik olacak mı? 19 Mayıs etkinlikleri neler? ANKARA ETKİNLİK TAKVİMİ! KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #127916 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Kimdir? Selahaddin Eyyubi hangi milletten? Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü?
Manşetlerden biri bomba! Aziz Yıldırım'ın Mourinho açıklaması dış basında geniş yankı buldu

Manşetlerden biri bomba! Aziz Yıldırım'ın Mourinho açıklaması dış basında geniş yankı buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title