Haberler

Erzurum 2011'e Hazırlanıyor

Erzurum'da 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Nedeniyle Tarihi Taş Mağazalar Caddesi'nin Trafiğe Kapatılacağı Bildirildi

Erzurum'da 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları nedeniyle tarihi Taş Mağazalar Caddesi'nin trafiğe kapatılacağı bildirildi. Kentte yoğunlukla kuyumcu esnafına ait iş yerlerinin bulunduğu Taş Mağazaları Caddesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında trafiğe kapatılacak. Süs havuzları yapılacak cadde üzerinde yapılacak dinlenme yerleri ile otantik bir alana dönüştürülecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'da ilk defa trafiğe kapalı bir cadde oluşturmayı planladıklarını ve bunun için de proje hazırladıklarını söyledi.

Taş Mağazalar Caddesi'nin tarihi özelliğine dikkati çeken Küçükler, 'Burası maalesef yıllardan beri bakımsız kalmış. Şimdi buranın hem altyapısını, hem üstyapısını, hem de çevre düzenlemesini yapacağız. Sadece yaya trafiğine açık olacak bir cadde olacak' dedi.

Proje kapasımında caddede bulunan dükkanların cephe düzenlemesini de yapacaklarını ifade eden Küçükler, Türkiye'de en çok beğenilen caddelerden birisini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Amacımız buradaki bütün dükkanların da cephe düzenlemesini yapmak. Buradan alacağımız verime göre, Erzurum'da başka birçok caddeyi araç trafiğine kapatmayı düşünüyoruz. Çünkü insanların daha sağlıklı bir ortamda alışveriş yapmasını sağlamayı planlıyoruz. Ne kadar trafikten arındırılan caddemiz olursa, bunun bir medeniyet ölçüsü olduğunu düşünüyorum. İnşallah Erzurum'da buna hazırlanıyor. İlk çalışmamız Taş Mağazaları Caddesi olacak. Projemiz gerçekten çok güzel. Bu sadece yayalara açık olan bir cadde özelliği göstermiyor, aynı zamanda ortasında süs havuzlarının, dinlenme alanlarının oluşturulduğu bir Taş Mağazaları olacak. Kuyumcuların olduğu bir cadde, dolayısıyla Kaşıkçı Elması tarzında birçok anıtında bulunacağı bir cadde olacak. Yer kaplaması, döşemesi anlamında çok özel bir çalışma yapıyoruz. Özel bir aydınlatma, ışıklandırma da yapacağız. Caddenin her iki tarafında bu caddeyi özel kılan kapılar, çeşmeler olacak. Çok farklı bir düzenleme. Projemiz hazır, hedefimiz Kurban Bayramı'na kadar bu caddeyi vatandaşımızın hizmetine açmış olmaktır.'

- 18 AYRI NOKTADA ÇALIŞMA YAPILIYOR-

Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, 2011 Dünya Üniversitelerararası Kış Oyunları kapsamında 18 ayrı noktanda, asfalt, ışıklandırma, kaldırım, ağaçlandırma gibi farklı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

2011 DÜnya Üniversitelararası Kış Oyunları ile ilgili tüm çalışmaları ekim ayının sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını ifade eden Küçükler, 'Artık şehrin makyaj kısmındayız. Şehri buna hazırlamak durumundayız. Son rötuşlar yapılıyor. Bazı binaların cephe düzenlemesi özellikle boyama işini daha önce bir boya firması ile başlatmıştık. İnşallah bu sezon bitimine kadar bütün çalışmaları tamamlamış olacağız. Yani bu çalışmaların 2011'in bir parçası olarak düşünmek lazım' şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmalarla Erzurum'un çehresinin değiştiğine dikkati çeken Küçükler, altyapıda ciddi çalışmalar yaptıklarını, artık üstyapıda da çalışmalara başladıklarını vurguladı.

İmar düzenlemesini çok sıkı tuttuklarını ve gecekondulara asla müsaade etmediklerini söyleyen Küçükler, 'İnşallah bu çalışmalarla şehrimiz 2011 sınavından en güzel şekilde çıkar. 2011'in Erzurum için bir dönemeç noktası, bir milat olacağını düşünüyoruz. Artık bu şehir bundan sonra daha çok bir turizm şehri olarak değerlendirilecektir. Bunun için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor' diye konuştu.

- 'SADECE 2011 DEĞİL, ÖNÜMÜZDE 2012'LER 2013'LER DE VAR'-

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat da Taş Mağazaları'nın tadilata ihtiyacı olduğunu belirterek, caddenin trafiğe kapatılması gerektiğini söyledi.

Ülkenin her tarafında, büyük illerde kuyumcuların bulunduğu caddelerde nostalji görünümlü mekanlar oluşturulduğunu ve o caddenin trafiğe kapatıldığını belirten Fırat, esnafın biraz daha iş yapar hale gelebilmesi için yapılan çalışmanın önemli olduğunu ifade etti.

Esnafın 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile ilgili büyük beklentilerinin olduğunu dile getiren Fırat, '2011 olarak şartlanmamamız lazım. Çünkü sadece 2011 değil, önümüzde 2012'ler 2013'ler de var. Özellikle spor tesisleri açısından çok ciddi tesisler yapıldı. Sonuçta bu tesisler burada kalacak ve ilerleyen yıllarda da spor müsabakaları yapılacaktır' ifadesinde bulundu.

Fırat, esnafın sadece 2011 için değil devamı için de kendini yetiştirmesi, geliştirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kuyumcu esnaflarından Çelebi Şahin de belediyenin Taş Mağazaları Caddesi'ne güzel bir çalışma yaptığını belirterek, 'Bunlar olumlu şeyler. Dışarıdan gelen yabancılar da burada gezecek, dolaşacak ve tabi ki bizim beklentilerimiz de yüksek' şeklinde konuştu. Caddenin trafiğe kapatılmasının müşteri açısından daha iyi olacağını ifade eden Şahin, caddenin trafiğe açık olduğu için müşterilerinin rahat alışveriş yapamadığını, ancak yeni çalışmayla birlikte bu sorunun ortadan kalkacağını kaydetti.

(AYZ-MİS-SA) - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title