Haberler

Eruh ve Pervari İlçelerindeki 'Geçici Özel Güvenlik Bölgeleri' Süresi 15 Gün Uzatıldı

SİİRT Valiliği, Eruh ve Pervari ilçelerinin kırsal kesimlerinde daha önce ilan edilen 'Geçici özel güvenlik bölgesi' süresini 15 gün daha uzattı.

SİİRT Valiliği, Eruh ve Pervari ilçelerinin kırsal kesimlerinde daha önce ilan edilen 'Geçici özel güvenlik bölgesi' süresini 15 gün daha uzattı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla emniyet ve asayiş temin etmek amacıyla ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbir alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"Valiliğimizce 6 Eylül 2016 tarih ve 2016/50 sayılı basın açıklamasında, özel güvenlik bölgesi ilan edilen; Eruh ve Pervari ilçe kırsallarında belirtilen bölgeler, 15 gün süreyle uzatılmıştır. Bu kapsamda, söz konusu bölgeler milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11'inci maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesine istinaden; bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkur bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından; 15 gün süreyle 25 (dahil) Eylül - 9 (dahil) Ekim 2016 tarihleri arasında 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın, can ve mal güvenliği açısından bu alanlara girmesi yasaklanmıştır."

Siirt Valiliği tarafından daha önce 'Geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edilen yerler ise şöyle:

"Siirt- Eruh İlçesi Okçular köyünün güneyi, Eruh-Yanıkses köyünün doğusu, Eruh-Görendoruk Köyünün kuzeyi, Eruh- Kuşdalı köyünün güneyi, Eruh- Çaçi dağları bölgesi, Siirt-Pervari İlçesi Palamutlu ve Tosuntarla köylerinin güneyi, Pervari- Doğanca köyünün batısı, Eruh-Bilgili köyünün kuzeyi, Eruh-Yeniçizmeli köyünün kuzeyi ve doğusu ile Siirt Merkez Ekmekçiler köyünün doğusu, Eruh- Akmeşe kuzeyi- kayalık tepe güneyi- çizmeli köyü kuzeyi- ziyaret tepe- süt tepe- siyah tepe- kırmızı taş tepe, Pervari Düğüncüler- Yapraktepe- Doğan- Sarıyaprak köyleri, Eruh Kelusta Tepesi kırsal alanları arasında bulunan bölgeler." - Siirt

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pervari Eylül Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title