Haberler

Ereasmus + "İstilacı Yabancı Türlerin Doğaya Etkisi-Zararı" Projesi Kapsamında 4 Ülkeden Gelen...

Ulusal Ajans, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Konseyi tarafından hibe ile desteklenen ve aynı zamanda İtalya, Polonya, İspanya ve Estonya ile ortaklaşa Erasmus + “İstilacı Yabancı Türlerin Doğaya Etkisi-Zararı” projesi kapsamında 4 ülkeden 24 öğrenci ve 4 öğretmen Iğdır'a geldi.

Ulusal Ajans, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Konseyi tarafından hibe ile desteklenen ve aynı zamanda İtalya, Polonya, İspanya ve Estonya ile ortaklaşa Erasmus + "İstilacı Yabancı Türlerin Doğaya Etkisi-Zararı" projesi kapsamında 4 ülkeden 24 öğrenci ve 4 öğretmen Iğdır'a geldi.

İtalya, Polonya, İspanya ve Estonya'dan "İstilacı Yabancı Türlerin Doğaya Etkisi-Zararı" projesi kapsamında 4 ülkeden gelen öğretmen ve öğrenciler Iğdır Üniversitesi'ni de ziyaret etti. Iğdır Üniversitesi Konferans Salonunda yabancı öğrencilere yönelik Iğdır Üniversitesi, Iğdır'daki kuş türleri, Ağrı Dağı'nın dünyadaki önemi ve bitki çeşitliliğini anlatan bir konferans verildi. Konferansta konuşan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, İngilizce olarak yaptığı konuşmasında Iğdır Üniversitesi ile ilgili bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Yılmaz, böyle önemli bir çalışmaya ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi: "Iğdır Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte Kafkas Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Iğdır Meslek Yüksekokulu ve Ziraat Fakültesi, üniversite bünyesine katılmıştır. Iğdır halkı ve yöneticilerinin de desteğiyle kısa sürede hızlı bir gelişim sürecine giren Iğdır Üniversitesi, kurulduğu günden itibaren Iğdır ili ve çevresine eğitimin ışığını yansıtmaya devam etmektedir. Şu an itibariyle Iğdır Üniversitesi; Ziraat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Turizm Fakültesi olmak üzere 7 fakülte ile eğitim öğretime devam etmektedir. Üniversitemiz bununla birlikte Iğdır Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Tuzluca Meslek Yüksekokulu olmak üzere 4 meslek yüksekokul ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluyla kaliteli bir eğitim vermeyi hedeflemektedir. Iğdır Üniversitesi; Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü olmak üzere 3 enstitü ile Ağrı Dağı, Caferilik, Tarımsal ve Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi olmak üzere 4 araştırma ve uygulama merkezi ile birçok bilimsel çalışmaya ve araştırmaya imza atmaktadır. Öğrenci sayısı toplam 3877'ye ulaşmış, akademik personel sayısı 218, idari personel sayısı ise 216'dır."

Ağrı Dağı ile ilgili de bilgi veren Rektör Prof. Dr. Yılmaz, "Ağrı Dağı bizim için çok önemli bir turizm değeridir. Ağrı Dağı, 'Iğdır'ın göğe uzanan elidir.' diyebiliriz. Üniversite olarak bu değerimizi her platformda dile getiriyoruz. Bugün ilimizde 4 ülkeden misafirlerimiz var. Biz de bu anlamda ilimizin ve üniversitemizin çalışmaları hakkında bilgi veriyoruz. Biz zaten Ağrı Dağı'nı dikkate alarak üniversite kampüsümüzü Ağrı Dağı'nın gölgesinde yaptık. Üniversitemizde şu anda hem yabancı öğrenciler hem de yabancı akademisyenler mevcut. Bu çalışmalar sayesinde üniversitemize daha fazla yabancı öğrenci ve akademisyenin geleceğini düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Konferansta konuşan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu da, Ağrı Dağı ve Iğdır'daki kuş türleri hakkında bilgi verdi. Ağrı Dağı'nın dünyada çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Iğdır'ın da yüzlerce farklı kuş türü için hem geçiş yeri olduğunu hem de mikro klima iklimi sayesinde bu kuş türleri için uygun yaşam koşuluna sahip olduğunu söyledi. Ağrı Dağı'nın fiziki yapısını da anlatan Türkoğlu, "Biz ülkemizin bu önemli değerini gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hak ettiği şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Iğdır'a gelen bu öğrencilerimize ilimizin turistik yerlerini ve yaban hayatının yoğun olduğu bölgeleri tanıttık. Bu tanıtım ilimiz için önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İtalya, Polonya, İspanya ve Estonya'yı temsilen Iğdır'a gelen öğrenciler slayt gösterimiyle ülkelerini anlattılar. Iğdır'a 4 faklı ülkeden gelen öğrencilere daha sonra Iğdır Üniversitesi merkezi derslik ve konferans salonunda bulunan Anfi, derslikler ve laboratuvarlar gezdirilerek Iğdır Üniversitesi'ndeki eğitim imkanları hakkında onlara bilgi verildi. Yabancı öğrencilerde Iğdır Üniversitesindeki eğitim kalitesinin Avrupa'daki üniversitelere yakın olduğunu özellikle Ağrı Dağı'na hayran kaldıklarını ve Iğdırlı vatandaşların misafirperverliklerinden son derece memnun olduklarını ifade ederek, ileriki yıllarda Türkiye'ye geldiklerinde yine Iğdır'a gelmek istediklerini söylediler. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz; İtalya, Polonya, İspanya ve Estonya'dan gelen misafirlere plaket takdim etti.

Yabancı öğrenciler konferansın ardından kuş türleri, Iğdır Üniversitesi el sanatları ve Ağrı Dağı'nı tanıtan fotoğraf sergisini gezdi. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Estonya İspanya Polonya İtalya Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title