Haberler

Erdoğan'ın İlk İşi "Bedelli Askerlik" Olacak

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bedelli askerlik konusunda, "Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ele alınacak ilk konular arasında" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan, bedelli askerlik bekleyen yaklaşık 800 bin kişiye müjdeli haber. Önceki gün TBMM kulisinde gazetecilerle sohbet eden Bakan Yılmaz, "Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ele alınacak ilk konular arasında" dedi. Yılmaz aynı günün akşamı katıldığı Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyonda da bu yöndeki soruları, "Çıkıyor, az kaldı bekleyin" diye yanıtladı.

'SEÇİMDEN SONRA' DEMİŞTİ

Bedelli Askerlik konusundaki ilk mesaj, halkın oyu ile Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Seçim sürecinde katıldığı televizyon yayınınlarında konuşan Erdoğan, "Bedelli askerlik noktasında bekleyen sayısının 800 bin civarında olduğu söyleniyor. Seçimlerden sonra atılması gereken adımları atar, Genelkurmay Başkanımız, Savunma Bakanımızla gerekli görüşmeler sonunda bir neticeye varırız" demişti. Bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin Erdoğan'ın da talimatları doğrultusunda olgunlaştırılarak, Ekim ayında başlayacak yeni yasama yılında TBMM'ye sevk edilmesi bekleniyor.

MAZBATAYI TBMM BAŞKANI VERECEK

Cumhurbaşkanı seçiminin ardından gözler Yüksek Seçim Kurulu'na odaklandı. YSK, son itirazları da karara bağlayarak, yarın 10 Ağustos'taki seçimlerin kesin sonuçlarını açıklayacak. Sonuçlara göre, halkın doğrudan oylarıyla seçtiği Recep Tayyip Erdoğan adına mazbata düzenlenerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilecek. Mazbata ise Meclis Başkanı Cemil Çiçek tarafından 28 Ağustos'ta Erdoğan'a takdim edilecek. O tarihten itibaren Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı yetkilerini kullanmaya başlayacak.

10 MİLYAR LİRA GELİR BEKLENİYOR

Yeni çıkarılacak bir bedelli uygulamasında ücretin en fazla 20 bin TL olması bekleniyor. Ancak bu bile çok büyük bir tahsilat anlamına geliyor. 500 bin kişinin bedelli uygulamasından yararlanmak üzere 20 bin TL ödediği varsayıldığında, devletin kasasına tam 10 milyar TL girmiş olacak. (Kaynak: Güneş Gazetesi)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cevdet Yılmaz Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500

Yorumlar (40)

VE:

Bakıyorum da yorumlara askere gitmemek için bin takla atıyorlar, sevinç çığlıkları patlatıyorlar sonra da vatan için mücadele eden polisi,askeri vatan haini ilan ediyorlar.Beyler, askerden kaçarak vatan evladı olunmaz! Bir de çıkıp önünüze geleni vatan haini ilan edersiniz, dönüp bir bakın aynaya...

12
18
yanıtYanıtla
takarfurkan1976@hotmail.com:

saçmalamayın düzgün silah kullanmayı bile öğretmiyorlar. adam gibi eğitim versinler herkes seve seve gider

yanıt0
yanıt0
genc osmanlı:

Başbakanın,''bedelli askerlik çıkarsa şehit ailelerinin yüzüne bakamam'' demesinden sonra ikinci bedelli yolda!!!

11
15
yanıtYanıtla
tayfun:

yessss.işşşşte bu

18
7
yanıtYanıtla
Adınız Yazın.:

Ben askerlik yapmak istemiyorum ve bana kimse bunu zorlayamaz. Tek kurus bile vermiyorum!

12
12
yanıtYanıtla
vendor:

25 26 yaş tan başlatsa keşke

19
4
yanıtYanıtla
diyarbakırlı:

İllede akp diyenler burdalar mı ? yazıklar olsun benim oğlum ölecek senin oğlun ise gezecek bmw ile yazık

13
9
yanıtYanıtla
yağmur:

RTE sonuna kadar arkandayız

9
12
yanıtYanıtla
Artuk:

işini gücünü kurmuş,anasından başka kimsesi olmayan,okuyamayan,evlenen barklanan çocuk sahibi olan bakayalar için harika bir fırsat..parasızlar ne yapıcak diyorsunuz ben hem anama bakıp hem evlendım hemde çalışıyorum..yemedım içmedım bedelli bekliyorum..vatansa vatan topraksa toprak canım fedadır.ama arkamda bırakıcak bir kardeşim yada babam yok benım.yorumlarınızı ona göre yazın lütfen benım gibi yüzbinlerce mağdur var

13
8
yanıtYanıtla
zetundrtesean@hot.re:

irkci milleyetci ve kandirilmis turklelr bu söylediklerini ANLAYAMAZLALR.!! malesef.!

yanıt0
yanıt0
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title