Haberler

Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi"Ni Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "Adayların vizyon belgeleri, taahhütleri, beyanları önem arz ediyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, cumhurbaşkanı adaylarının vizyon belgeleri, taahhütleri ve beyanlarının önem arz ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Cumhurbaşkanlılığı Türkiye Vizyon Belgesi"ni açıklayacağı Haliç Kongre Merkezi'ne gelen davetliler arasında siyaset ve sanat dünyası ile önemli projelerde çalışan işçiler de yer aldı.

Haliç Kongre Merkezi'nin girişinde basın mensuplarına açıklama yapan Şahin, cumhurbaşkanlığı seçiminin halkoyuyla ilk defa gerçekleşeceğini belirterek, "Bu nedenle adayların vizyon belgeleri, taahhütleri, beyanları önem arz ediyor. Başbakanımızı açıklayacağı belge de bu nedenle kamuoyunun ilgisini çekiyor. İçeriğini bilmiyorum" dedi.

Basın mensuplarının CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim vizyonunu nasıl bulduğuna ilişkin sorusu üzerine Şahin, "Biz sadece kendi adayımızın söyledikleri ve yapacaklarıyla ilgileniyoruz. Tüm adaylara başarılar diliyorum" diye konuştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Başbakan'ın açıklayacağı belgenin, yeni Türkiye'nin vizyon belgesi olacağını belirterek, Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasıyla Çankaya yönetiminde de köklü değişiklik olacağını vurguladı.

Sonucu belli olan bir seçime doğru gidildiğine inandığını ifade eden Metiner, "İnşallah ilk turda yüzde 55'lik bir oranla Çankaya'ya çıkacaktır. Buna inanıyorum. Yeni Türkiye'nin inşa sürecine Çankaya'ya çıkışından sonra başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

İstanbul İzmir Otoyolu işçileri

Haliç Kongre Merkezi'ndeki toplantıya davet edilen işçiler arasında yer alan Melih Şiviloğlu, İstanbul-İzmir Otoyolu'nda çalışan teknik personel olarak Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ firmasını temsilen toplantıya geldiklerini söyledi.

İstanbul-İzmir Otoyol Projesi Körfez Geçiş Köprüsü'nün yapımının süratle devam ettiğini ifade eden Şiviloğlu, "Firmamızı temsilen 4 arkadaşımla geldik. Burada bulunmaktan mutluyuz" dedi.

Sanatçılar:  "Destek için geldik"

Şarkıcı Berdan Mardini, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, "Ülkemize, devletimize ve milletimize faydalı olan her şey için biz mutlaka orada olmak istiyoruz. Desteklediğimiz için buradayız. Ülkemizde 2002'den 2014'e kadar çok şeyin değiştiğini bizler de gördük. Bu anlamda da destek için buradayız" değerlendirmesinde bulundu.

Şarkıcı İsmail YK, Başbakan Erdoğan tarafından davet edildiğini ifade ederek, ilk defa halk tarafından yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin devlete ve halka hayırlı olmasını diledi.

İsmail YK, "Hakk'ın izniyle halkın desteğiyle hayırlı bir cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyorum" dedi.

"Ben keyif alıyorum"

Tanju Çolak, 3 ay önce AK Parti'den belediye başkan adayı olduğunu hatırlatarak, "Başbakanı çok seviyorum. Bugün de davet aldım. İcabet ettim. Bu vizyonu seyretmeye ve desteklemeye geldim" bilgisini verdi.

Erdoğan'ın seçilmesi durumunda doğru bir Cumhurbaşkanı olacağını dile getiren Çolak, "İnandığım bir kişilik. En azından spordan gelmesi, sporcu olması beni çok daha cezbediyor. Yaptığı icraatlar da ortada. Keyif alıyor ve destekliyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan,  vizyon belgesinde öncelikle 5 yıllık görev süresi, daha sonra da 2023, 2053, 2071 hedeflerini de alan ileriye dönük bir yol haritası beklediklerini ifade etti.

Kapan, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı sıfatıyla nasıl hareket edeceği, neleri planladığı, neleri yapmak istediği, bölgesel ve küresel meseleler karşısında ne gibi tavırların takınılacağı noktasında geniş ve doyurucu bir açıklama beklediğini söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Ali Şahin Ak Parti Çankaya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title