Haberler

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Seçilmesi

Memur Sen Yalova Temsilcisi Yayla: "Erdoğan, tüm milletimizin ve bütün dünya mazlumlarının cumhurbaşkanı olarak sadece yeni Türkiye değil, yeni dünya mücadelesinin de öncülüğünü üstlenmeli ve bu mücadeleyi bir an önce başlatmalıdır"

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Yalova Temsilcisi Zekeriya Yayla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin, "Erdoğan, tüm milletimizin ve bütün dünya mazlumlarının cumhurbaşkanı olarak sadece yeni Türkiye değil, yeni dünya mücadelesinin de öncülüğünü üstlenmeli ve bu mücadeleyi bir an önce başlatmalıdır" ifadesini kullandı.

Yayla, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın, ekonomi, hukuk, siyaset ve sosyal alanlar başta olmak üzere son 12 yılda hemen her alanda sessiz devrimlerin liderliğini üstlendiğini vurguladı.

Erdoğan'ın, 10 Ağustos'taki balkon konuşmasının önemine işaret eden Yayla, "Konuşmadaki,  77 milyonu kucaklayan dilin ve üslubun, hayatın her noktasına, devletin bütün iş ve işlemlerine ve siyaset kurumunun bütün aktörlerinde hakim olmasını diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 12'nci, milletin doğrudan kendi iradesiyle seçtiği ilk cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, tüm milletimizin ve bütün dünya mazlumlarının cumhurbaşkanı olarak sadece yeni Türkiye değil, yeni dünya mücadelesinin de öncülüğünü üstlenmeli ve bu mücadeleyi bir an önce başlatmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Milletin oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanının liderliğini üstleneceği yeni dönemin, toplumsal ve siyasi hayat bakımından önemli olduğuna değinen Yayla, şunları kaydetti:

"Özellikle son on yıllık dönemde varlığını fazlasıyla hissettiren demokratikleşme çabalarına ve sivilleşme girişimlerine, özgürleşme taleplerine rağmen kimi devlet kurumlarının ve özellikle de üst düzey bürokrasinin sivil topluma bakışı ileri demokrasiyle uyumlu değildir. Yeni Türkiye, sivil toplumun katkısıyla, büyük Türkiye ise sivil toplumun katılımıyla mümkündür. 10 Ağustos seçimiyle başlangıç noktasından hızlı bir çıkış yapan yeni Türkiye vizyonunun, varış noktasına temposunu sürekli artırarak daha kısa sürede ulaşması için sivil toplum kuruluşlarının sosyal paydaşlığından yararlanılmalı, çözüm ortağı olması sağlanmalıdır. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan, 17 Aralık ve 25 Aralık  darbelerinin ve darbe girişimlerinin, millete, devlete ve demokrasimize verdiği tahribat tamamen giderilmelidir. Bu kapsamda kayıt dışı siyaset ve darbe heveslilerine karşı uyanık olunmalı, bu tür antidemokratik yapılarla mücadele kararlılıkla sürdürülmelidir. Bürokratik oligarşinin tüm izleri kurumlardan silinmelidir." - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Memur Sen Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title