Haberler

Erdoğan'dan Kadına Şiddet Karşıtı Mesaj

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla hazırlanan videoda eşi Emine Erdoğan ve birçok ünlü isimle birlikte yer aldı. Erdoğan 'Kadına şiddet, insanlığa ihanettir' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından, kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla kendisinin ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra sanat ve spor camiasından çok sayıda ismin de yer aldığı bir video paylaştı.

#KadınaŞiddetİnsanlığaİhanet hashtag'iyle paylaştığı ve Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Kenan İmirzalioğlu, Engin Altan Düzyatan, Fatih Terim, Slaven Bilic, Burcu Esmersoy; futbolcular Demba Ba, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz ve Moussa Sow gibi ünlü isimlerin yer aldığı videoda Erdoğan, "Kadına şiddet, insanlığa ihanettir" mesajı verdi.

"KADINA ŞİDDETİ BİZZAT TAKİP EDECEĞİM"

Erdoğan, akşam saatlerinde katıldığı Haliç Kongre Merkezi'ndeki Dünya Kadınlar Günü Buluşması'nda ise "Biliyorsunuz, benim bizzat takip ettiğim konular vardır. Bundan sonra kadına şiddeti de bizzat takip ettiğim konular arasına aldığımı söylemek istiyorum. Bu konudaki kapsamlı ve uzun soluklu tartışmaların hem öncüsü hem takipçisi olacağım" ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar kadına şiddet konusunda her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, "Başbakanlığım boyunca attığımız tüm adımlarda kadınlarımızın mağduriyetlerini gidermeye önem verdik. Kadına karşı şiddet uygulayan kişilerin zihniyet dünyasını değiştirmemiz gerekiyor. Biz mazlumun inancına, diline, kökenine, fikrine bakmadığımız gibi cinsiyetine bakmayız" dedi.

Erdoğan, "Mersin'de alçakça öldürülen Özgecan kızımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Geçtiğimiz yıl tanımadığı iki kişiyi tacizden korumaya çalışırken öldürülen Tuğçe Albayrak kızımızı da, cinsiyeti dolayısıyla öldürülen tüm kadınları rahmetle anıyorum" diye belirtti.

"ŞİDDETİ KUTSAL DEĞERLERLE ÖRTMEYE KALKMASINLAR"

Dünyanın pek çok bölgesinde kadına şiddet sorunu olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Kadına şiddet sorunu, sadece ülkemize mahsus değildir. Pek çok gelişmiş ülkede, ABD'de ve Avrupa'da da aynı sorun mevcut. Kadına karşı şiddetle mücadele için yapılacak çalışmaları, küresel eğilimleri dikkate alarak yapmak zorundayız" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Kadın için söylediğimiz her şey tüm insanlar için geçerli. Kadına şiddete ne kadar karşıysak ebeveyne, güçsüze, mazluma yani insana karşı şiddete o kadar karşıyız. Öfkemizi bastıracağız ki sevgi ve saygıya yer açılsın çünkü sevgi insanları güçlendiren bir duygudur" ifadelerini kullandı. Erdoğan şunları söyledi:

"Eşine el kaldıran her erkek ayrıca ailesinin geleceğini de tahrip etmektedir. Böyle bir ailede büyüyen çocuğun haleti ruhiyesinin sağlam olması olası mıdır?Kadına şiddeti meşrulaştırmaya çalışanlar kendini kandırıyor; kimse şiddeti kutsal değerleri kullanarak örtmeye kalkmasın."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Orhan Gencebay Emine Erdoğan Twitter Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500

Yorumlar (57)

Ah Be KardeşimMobil-ANDROID:

oyum chp ye. artık dize oy yok kusura bakmayın

14
6
yanıtYanıtla
34:

aferin akıllanmışsın

yanıt2
yanıt0
pişman akp li:

gezi de polisi bayanların kızların üstüne sürmedin mişiddeti sen yaratıyorsun başhırsız seni

yanıt2
yanıt0
siirt botanMobil-ANDROID:

lafla deyil icraat göster tayip hergün bir anne ölüyor

16
1
yanıtYanıtla
BAŞKANm@m.m:

35 bin şehit daha mı verelim bunu mu istiyorsunuz. Sizin gibi kandan beslenenler barışı nasıl istesin ki. Kusura bakmayın sizi aşan sözler sarfettim

yanıt5
yanıt8
ErenMobil-IOS:

Ülkenin kurtulus umuduna bak apoyla pazarlik yapiyo 35 bin sehit ahini aliyosunuz

12
5
yanıtYanıtla
Mobil-ANDROID:

Ak parti değil... (A)ileyi (K)alkındırma (P)artışı Uyanın ey Türkiye halkı Başbakan olduğunda hesabında 18 bin lira vardı... Simdi ise sadece hesabında yaklaşık 4 milyon lira var... Gemiler, marketler, evler ve arabalar hariç... Uyanın cahillik bitsin artik...

11
4
yanıtYanıtla
mesutMobil-ANDROID:

şimdiye kadar hangi kadını koruyabildiniz polisiniz yatıyor sen kadınları kandırma

12
2
yanıtYanıtla
BAŞKANmobilWeb@haberler.com:

7 Hazirana az bir zaman kaldı. Hükümetten memnun değilseniz oy vermezsiniz iktidardan alırsınız Ak Partiyi. Yok eğer yine seçilirlerse demek ki halk memnun. Ondan sonra da size ne düşer söylememe gerek yok sanırım

4
9
yanıtYanıtla
helal bee:

OY İÇİN HER YOL MUBAHTIR RTE

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title