Haberler

Erdoğan: ''Bugün, Türkiye kazanmıştır'' -

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hangi kurumumuza girmişler, 35 senedir, 40 senedir nereye sızmışlarsa sızmışlar.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hangi kurumumuza girmişler, 35 senedir, 40 senedir nereye sızmışlarsa sızmışlar. Bizler de iyi niyetimizin kurbanı olduk. Ama şimdi artık bunları ayıklama zamanı gelmiştir hukuk içinde, yasalar içinde. Çünkü bu tür şebekeleri ne bu millet hoşgörüyle karşılar ne de biz karşılarız" dedi.

Erdoğan, parti genel merkezinde vatandaşlara seslendi. Bedüiizaman Said Nursi'nin "Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine bina edilemez" sözünü seçim mitingleri boyunca özellikle vurguladığını belirten Erdoğan, "Biz ezelden gelen inşallah ebede giden bir davanın sadece hizmetkarlarıyız" ifadesini kullandı.

Millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz büyük bir dava taşının sadece hamallarıyız. Dün biz yoktuk ama bu dava vardı. Yarın biz olmayacağız ama bu dava var olacak. Dünya var oldukça inşallah ay yıldızlı bayrağımız dünyanın barış umudu olarak en yüksek burçlarda dalgalanmaya devam edecek. Onun için ne dedik? Türküyle, Kürdüyle, Boşnağıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüye, Abhazasıyla, Romanıyla tek millet dedik. Çünkü ben Türkü Türk olduğu için, Kürdü Kürt olduğu için, Lazı Laz olduğu için sevmiyorum. Beni yaradan Allah 77 milyonu yarattığı için seviyorum. Bizde ayrımcılık yok. Bir grup bakıyorsunuz siyasi Kürtçülük yapıyor, bir grup siyasi Türkçülük yapıyor. Bakıyorsunuz CHP de 'Ben kumsalların partisiyim' diyor. Biz 77 milyonu seviyoruz. Alevisiyle Sünnisiyle hepsini seviyoruz, onun için tek millet. İki, tek bayrak, üç, tek vatan, dört, tek devlet."

Başbakan Erdoğan, "Devletin içinde devlet olmaz. Hangi kurumumuza girmişler, 35 senedir, 40 senedir nereye sızmışlarsa sızmışlar. Bizler de iyi niyetimizin kurbanı olduk. Ama şimdi artık bunları ayıklama zamanı gelmiştir hukuk içinde, yasalar içinde. Neden? Çünkü bu tür şebekeleri artık ne millet hoşgörüyle karşılar ne de biz karşılarız" diye konuştu.

"Rabbime sonsuz şükürler olsun ki bize bu davanın bayraktarlığını yapma şeref ve izzetini bahşetti" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yarın belki bizler bu makamlarda olmayacağız. Bugüne kadar Rabbim hangi emaneti yüklediyse canımız pahasına ona sahip çıkmaya, onu yüceltmeye çalıştık. Bundan sonra da bu can, bu tende oldukça, üzerimize hangi emanet yüklenirse Allah'ın izniyle ona sadakatle sahip çıkmaya çalışacağız. İnşallah son nefesimize kadar milletin ve ülkenin hizmetkarı olarak bayrağımızı, toprağımızı yüceltmenin mücadelesi içinde olacağız. Ben ve arkadaşlarım son derece müsterih bir haldeyiz. Bizden öncekilerden devraldığımız büyük Türkiye sancağını yüksek burçlara dikmiş olmanın gururu içindeyiz. Siyasete güç kazandırmış olmanın, demokrasiyi güçlendirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz."

Erdoğan, büyük AK Parti ailesinin her ferdinin bu şuurla hareket edeceğinden en küçük bir şüphe duymadığını, bu büyük hareketin her neferinin daha büyük aşkla, daha büyük sevdayla, daha büyük gayretle bu bayrağı, sancağı çok daha yüksek burçlara dikmenin mücadelesi içinde olacaklarına inandığını vurguladı.

Türkiye'nin artık yeni bir döneme girdiğine işaret eden Erdoğan, Türkiye'nin, siyaseti, sandığı, milli iradeyi sarsılmaz bir noktaya taşıdığını belirtti.

-"Seviyesiz muhalefet, statüko, vesayet, darbe girişimleri kaybetmiştir"

"Genç kardeşlerimin bu açılan kapıdan ilerleyerek Türkiye'ye çok daha büyük başarıları yaşatacağına gönülden inanıyorum" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bugün hiç kimse mahsun olmasın, bugün hiç kimse üzülmesin. 77 milyon bilsin ki bugün Türkiye kazanmıştır. 77 milyonun her bir ferdi bilsin ki bugün yeni Türkiye kazanmıştır. Bugün yeni Türkiye'nin düğün günüdür. Bugün 77 milyon bir ve beraber olarak, birbirine kardeş olarak yeni Türkiye'nin zafer günüdür. Bugün barışı savunan, mazlumların elinden tutan, hakkı her yerde cesaretle savunan Türkiye kazanmıştır. Bugün 2023 hedefleri kazanmıştır. Bugün çözüm süreci kazanmıştır, milli birlik ve kardeşlik süreci kazanmıştır. 77 milyonun ezeli ve ebedi kardeşliği kazanmıştır. 77 milyon içinde tek bir kişi bile kaybetmemiştir. Çünkü onlara hizmetkar olan bir kadro, ayrımcılık yapmadan iş başındadır."

Erdoğan, "Farklı düşünebilirler, farklı siyasi partilere oy vermiş olabilirler, bize küfretmiş olabilirler, bize hakaret etmiş olabilirler. Birçoğunu yuttuk bir çoğunu da tabii yargıya sevk ettik. Ama seviyesiz muhalefet, statüko, vesayet, darbe girişimleri kaybetmiştir. Ahlak ve edep dışı siyaset kaybetmiştir. İhanet kaybetmiştir. 77 milyonun her bir ferdi bugün kazanmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Millete bir kez daha teşekkür eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aylardır dudaklarından düşmeyen dedelere, ninelere, hatta çocuklara, gençlere, hanım kardeşlerime, beyefendilere teşekkür ediyorum. Bize güvenen, bize inanan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Dünyanın her yerinden Türkiye için, Türkiye'nin istiklali için dualar edenlere teşekkür ediyorum. Teşkilatıma, genel merkezimden il teşkilatlarıma, ilçe teşkilatlarıma, belde teşkilatlarıma, sandık müşahitlerine kadar hepsine teşekkür ediyorum. Kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Şimdi seçilen tüm başkanlara, meclis üyelerine, il genel meclis üyelerine, muhtarlara başarılar diliyorum. Rabbim bu seçimleri Türkiye için hayırlara vesile kılsın. Rabbim ülkemi, milletimi korusun. Unutmayın, Türkiye eğilmez, millet yenilmez. Zaferiniz kutlu, mübarek olsun diyorum. Hepinizi yürekten selamlıyorum."

"Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini vatandaşlarla söyleyen Erdoğan, "Biriz, iriyiz, diriyiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiyeyiz" diyerek, konuşmasını tamamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title