Haberler

Erdoğan-Berzins Ortak Basın Toplantısı

Letonya Cumhurbaşkanı Berzins: "Letonya, Türkiye'nin uluslararası hukuk çerçevesinde çalışmalarını yakından takip etmektedir.

Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, Letonya'nın, Türkiye'nin uluslararası hukuk çerçevesindeki çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, "Özellikle Suriye'de Kobani'den Türkiye'ye geçen Kürtler ve diğer bölgelerden gelen mültecilerin korunması konusunda Türkiye'nin çok önemli çalışmalar yaptığını görüyoruz" dedi.

Berzins, resmi ziyaret için Letonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında, Erdoğan'a, cumhurbaşkanı olarak, AB üyesi ülkeler içinde ilk ziyareti Letonya'ya yaptığı için teşekkür etti.

İki ülke ilişkilerinin saygıya ve dostluğa dayalı olduğuna, 2015'te diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 90'ıncı yılının kutlanacağına işaret eden Berzins, görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra hem Doğu Avrupa hem de Ortadoğu'daki güvenlik konularına ilişkin endişeleri ele aldıklarını aktardı. Berzins, "Letonya, Türkiye'nin uluslararası hukuk çerçevesinde çalışmalarını yakından takip etmektedir. Özellikle Suriye'de Kobani'den Türkiye'ye geçen Kürtler ve diğer bölgelerden gelen mültecilerin korunması konusunda Türkiye'nin çok önemli çalışmalar yaptığını görüyoruz. Bu çerçevedeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerini dile getiren Berzins, "Letonya'nın 2015'teki dönem başkanlığı sırasında biz de ilişkilerimizi geliştirmek konusunda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Letonya'nın dönem başkanlığında öncelikleri var. Bu çerçevede, AB'nin doğu ortaklığı ülkeleri, Orta Asya ve Ortadoğu ülkeleriyle işbirliğinin geliştirilmesi bizim önceliklerimiz" değerlendirmesinde bulundu.

-"Karşılıklı ticaret artıyor"

Letonya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilere de değinen Berzins, ikili ticaretin son dönemde artış gösterdiğini ve bunu devam ettirmenin önemli olduğunu vurguladı. "Karşılıklı ticarete ilişkin olarak bu seneki rakamlara bakıldığında yüzde 38'lik artış sağladığımızı görüyoruz, bir önceki yıla kıyasla" diyen Berzins, bugünkü görüşmelerde öncelikli işbirliği alanları olarak ulaştırma, gıda işleme, ilaç sektörü, turizm, eğitim ve kültür alanlarının belirlendiğini ifade etti.

Ulaştırma koridorlarının geliştirilmesinin ve Baltık Denizi'ni Karadeniz'e bağlayan ZUBR Konteyner Treni projesinin önemine işaret eden Berzins, Letonya'nın OECD üyeliği için Türkiye'nin verdiği destekten duyulan memnuniyeti de dile getirdi. - Riga

Kaynak: AA / Güncel

Andris Berzins Letonya Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title