Haberler

Erdoğan'dan Almanya'ya FETÖ Tepkisi: Terör Belası Sizi de Vuracaktır

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, firari FETÖ'cüleri iade etmediği için Almanya'ya tepki göstererek, "Ey Almanya bu terör belası bumerang gibi sizi de vuracaktır." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey Almanya bu terör belası bumerang gibi sizi vuracaktır." dedi.

"USTADA KALIRSA BU EŞSİZ YAPI ONU SÜRDÜRMEYEN ÇIRAK UTANSIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

Bugün 9 kişi ve 1 gruba ödüllerini tevci ediyoruz. İçlerinde Neşet Ertaş ve Şeref Taşlıova gibi ödül verildikten sonra kaybettiğimiz değerlerimiz de var. Rahmetli Neşet Ertaş ne diyor. İnsanlar kendini bilebileydi dünyada haksızlık kavga olmazdı. İnsan doğan insan ölebilseydi belki de dünyada hayvan kalmazdı. İnsan doğup insan ölenleri selamlıyorum. Tüm sanatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum. Türkiye yaşayan insan hazineleri bakımından verimli bir ülkedir. Türkiye'nin her noktasında yaşayan insan hazinesi sıfatını hak eden çok insanımız var. Sanatçılarımzıın ustalarımızın maharetlerini yeni nesile aktarma konusunda sıkıntıları var. Üstadın dediği gibi; Ustada kalırsa bu eşsiz yapı onu sürdürmeyen çırak utansın.

"SADECE ALLAH'A KUL OLALIM"

Türk milleti 15 Temmuz'da sadece hürriyetine, sadece inancına, sadece bayrağına, ezanına, sadece demokrasisine değil, aynı zamanda hedeflerine de sahip çıkmıştır. Ama bundan rahatsız olanlar da olmuştur. Selalardan, ezan seslerinden rahatsız olanlar olmuştur, geçmişte de bunlardan rahatsız olanlar vardı. Onların uzantıları hala var, yarın da olacak onu bilesiniz ama bütün mesele biz yolumuzda daim olalım ve kula kul olmayalım. Sadece Allah'a kul olalım.

Bizim bu topraklarımız da şehit kanlarıyla yoğruldu, onun için bu topraklar vatan. Kimse bu vatan toprakları üzerinden operasyon yapamaz. Yaparsa işte Doğu'da, Güneydoğu'da olanları görüyorsunuz. Durmak yok.

"O YÜZDEN SURİYE'DEYİZ, O YÜZDEN IRAK'TAYIZ"

Kimse boşuna heveslenmesin Türkiye Cumhuriyeti Devletinden başka devletimiz yok. Bundan sonra terörü kaynağında bitireceğiz. Onun için Suriye'deyiz, onun için Irak'tayız. Oraya yerleşmek için değil, oradan gelen tehditleri yerinde durdurmak için. Tehdit nereden geliyorsa oradayız.Başka yerlere, başka toplumlara layık görülen zillet politikası bize uymaz. Biz baş veren ama baş eğmeyen bir milletiz.

"BİZDE ONLARI KAYGIYLA İZLİYORUZ"

Aslında böyle müstesna bir topluluk önünde bu konuyu açmak istemezdim ama milletime haksızlık edildiğinde susmayı kendime yakıştırmam: Türkiye verdiği notayla Almanya'da olduğu bilinen haklarında yakalama kararı olan FETÖ üyesi savcıları Almanya'dan talep etmiştir. Alman Bakan bu savcıların iadesinin olmayacağını söyledi. Siyasi gerekçeler iki ülkenin anlaşmasında yokmuş ve o bakan geliişmeleri kaygıyla seyrediyoruz demiş. Bizde onların uygulamalarını kaygı ve dehşetle izliyoruz.

"EY ALMANYA BU TERÖR BELASI SİZİ BUMERANG GİBİ VURACAKTIR"

Sayın Merkel'e binlerce dosya verdim. 'Sayın Şansölye ben size 4 bin dosya vermiştim. Bu teröristlerle alakalı. Akıbetleri ne oldu.' dedim. Kendisi 'O dosyaların sayısı 4500 oldu.' dedi. AB'nin önde gelen ülkesinin terör örgütü olarak kabul ettiği bu örgütün mensuplarını kabul etmesini anlayabilmiş değilim. Almanya siz şu an teröre çanak tutuyorsunuz. Biz sizin bu duruşunuzdan endişe ediyoruz. Ey Almanya bu terör belası bumerang gibi sizi vuracaktır.

"ALMANYA'NIN AKIBETİNİ HİÇTE İYİ GÖRMÜYORUM"

Siz teröre yataklık yapmakta dolayı anılacaksınız. PKK, DHKP-C gibi örgütlere kol kanat geren Almanya'nın şimdi de FETÖ'ye arka çıkmasından endişeliyiz. Almanya'nın akıbetini hiçte iyi görmüyorum. Bu kadar açık konuşuyorum. Bu ülkede Türklere yönelik çok sayıda ırkçı saldırı var. Bunları önlemek yerine teröristlere sahip çıkması kabul edilebilir değil. Eğer şüpheleri varsa buyursunlar gelsinler TBMM'yi ziyaret etsinler."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

title