Haberler

Erbil: Türkiye Bize Silah da Gönderdi

Güncelleme:

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, Türkiye'nin peşmergeyi eğitmesinin yanı sıra silah gönderdiğini de açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz hafta Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldiği görüşme sonrası "Her türlü desteği vereceğiz." açıklamasının ardından Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, "Türkiye silah yardımı da yaptı. Henüz ağır silah göndermediler, ama umarım gönderecekler." dedi.

Hürriyet gazetesinden Verda Özer'e konuşan Hüseyin'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

"PEŞMERGE'NİN GEÇİŞİNİ TÜRKİYE ÖNERDİ"

* Peşmergenin geçişini Türkiye önerdi. Hemen akabinde detayları görüşmek için Ankara'ya geldim. Bu görüşme gizli tutuldu. Bu görüşmenin ardından ABD Başkanı Obama Erdoğan'ı aradı ve peşmergenin geçişi başladı.

* Bu geçişi 3 aşamada planladık. Önce Türkiye-ABD, sonra ABD-Ebil, sonra da Türkiye- Erbil görüştü. En son hepimiz, bu üç odak Duhok'ta buluştuk ve detayları neticelendirdik.

"PYD, PEŞMERGE SAYISINI DÜŞÜRDÜ"

* PYD ile görüşmeleri Duhok'ta bizzat ben yaptım. Onlar sadece silah istiyordu. Ancak biz silahları kullanmak için savaşçılara ihtiyaçları olduğunu söyledik. O toplantıda 150-200 peşmergenin gönderilmesine karar verildi. PYD, bu rakamı sonradan 150'ye düşürdü.

* Daha fazla peşmergenin gitmesi Kobani'deki duruma bağlı. Ve Türkiye'nin PYD ile ilişkilerine. PYD'den henüz böyle bir talep yok.

"TÜRKİYE SİLAH GÖNDERDİ"

* Türk askeri, Kuzey Irak'ta peşmergeyi eğitmeye başladı ve silah yardımı da yaptı. Ancak henüz ağır silah göndermediler, ama umarım gönderecekler.

BAĞDAT'LA ANLAŞMA

* Ve Bağdat'la imzalanan anlaşma "ilk adım anlaşması." Bu anlaşma bizi müzakere masasına götürecek ilk adımdı. Bir hafta içinde ise müzakareler başlayacak. Anlaşmaya göre Bağdat'ın Erbil'e yapması gereken 500 milyon dolarlık ödeme bu hafta içinde yapılacak.

* Maliki döneminde aramızdaki güven sıfırdı. Bugün çok daha yüksek. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Fuad Hüseyin Türkiye Erbil Dünya Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500

Yorumlar (56)

S.B.:

DİYECEK BİR SÖZ BULAMIYORUM. . . . . . . . . . . . . !!!

24
22
yanıtYanıtla
atif:

bari verdiginiz silahlari yaglasaydiniz cunku zamani gelir pesmerge o silahlari daracik biryere sokmasi lazim olur girisi kolaylastirir

31
11
yanıtYanıtla
0671:

çok güzel eğit donat karnını doyur türkiyeye saldır politikası.

31
5
yanıtYanıtla
pir:

ebedi dost ve kardeş iki lomşuya bu yakışır, türkiye doğru yapmıştır. . .

13
22
yanıtYanıtla
RemzimobilWeb@haberler.com:

Akp resmen terorust besliyor ne muhalefet var ne savci koyunlara verin samani alin oyu satin ülkeyi

20
12
yanıtYanıtla
önce vatan:

Bir devlet düşünün ki;için de bu kadar hain yetiştirsin. MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR. UYAN ARTIK TÜRK MİLLETİ :((

16
14
yanıtYanıtla
AKP ye oy veren ,Şehide kurşun sıkanMobil-IOS:

Bütün bu olan ihanet çemberine rağmen AKP'ye oy veren , inadına AKP diyen zatlar bu ülkede yaşamayı hak etmiyorsunuz.hadi siz kendi yurdunuz olan Ermenistan'a gidin.adi vatan hainleri sizi

22
8
yanıtYanıtla
yener:

göndersin bakalım o namlu bize nezaman dönecek ?

20
8
yanıtYanıtla
Aksakal:

Yaa Allah Yaa Muhammed, Yaa Sabir Yaa Selamet. .

19
5
yanıtYanıtla
Türkben:

Bundan sonra dökülücek her şehit kanında akp nin eli vardır

23
1
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title