Haberler

Engelliler Üreten Konumunda Olacak

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Tekirdağ genelinde yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi vererek, “Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi sayesinde merkezimizde açılacak resim, el işi ve ahşap atölyeleri ile engelli vatandaşlarımız bekleyen değil üreten konumunda olacaklardır” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Tekirdağ genelinde yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi vererek, "Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi sayesinde merkezimizde açılacak resim, el işi ve ahşap atölyeleri ile engelli vatandaşlarımız bekleyen değil üreten konumunda olacaklardır" dedi.

Hasan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yatırımlarına devam ettiğini ve Tekirdağ ilinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün yapımına devam ettiği Malkara Huzurevi, Marmara Ereğlisi ilçesine yapılması planlanan Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi ve Kapaklı ilçesinde yapımı devam eden Çocuk Destek Merkezi projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"ENGELLİ VATANDAŞLARIN BAKIMI YAPILACAK"

Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi ile engelli vatandaşların durumuna göre kurslar açılarak, onların üretime katkı sağlamalarına yardımcı olacaklarını ifade eden Yılmaz, "Son bir yıl içerisinde engelli ve yaşlı hizmetleri bakımı için oluşturulacak projelere ciddi yatırımlar yapıldı. Bunlardan birincisi Malkara ilçesinde inşaat aşamasında olan huzurevi inşaatımızdır. Malkara Huzurevi inşaatı tamamlandığı zaman 96 yaşlı vatandaşımız burada misafir edilecek. Bu huzurevinin tamamlanması ile 5 yıllık huzurevi ihtiyacının tamamlanacağını düşünüyoruz. Yine 2014 programına alınmış Engelsiz Yaşam Merkezi projemiz var. Bu projeyi Marmara Ereğlisi ilçesine yapmayı planlıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi'nde aşırı bakıma ihtiyacı olmayan engelli vatandaşlarımız burada kalacaklar. Engelli vatandaşların hem burada bakımı yapılacak hem de burayı rehabilitasyon merkezi olarak da kullanacağız. Burada engelli vatandaşlarımızın durumuna göre kurslar açarak onların üretime katkı sağlamalarına yardımcı olacağız. Merkezimizde açılacak resim, el işi ve ahşap atölyeleri ile engelli vatandaşlarımız bekleyen değil üreten konumunda olacaklardır" diye konuştu.

Yılmaz, ayrıca Kapaklı ilçesine yapılacak olan Çocuk Destek Merkezi ile buradaki çocukların iş hayatına atılana kadar destekleneceğini vurgulayarak, "Kapaklı ilçemize de Çocuk Destek Merkezi yapıyoruz. Bu merkez suç mağduru çocuklarımızın kaldığı bir merkez. 40 civarında çocuğun bakımı yapılacak. Burada ki çocuklara hem eğitim öğretim noktasında yardımcı olacağız hem de iş hayatına atılma konusunda onlara destek olacağız" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Yılmaz Tekirdağ Kapaklı Malkara Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title