Haberler

Engelimiz Kent Olmasın

Güncelleme:

'Engelimiz Kent Olmasın' Projesi İle Kentteki Fiziki Engellerin Ortadan Kaldırılması Konusunda Kamu Kuruluşlarından Bilinç Oluşturulması Amaçlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Bursa Valiliği İl Özürlüler Kurulu, Engelliler Kültür Sanat Derneği'nin ortağı olduğu ve Sosyal Politikalar Merkezi Derneği'nin koordinasyonunda yürütülen 'Engelimiz Kent Olmasın' projesi ile fiziki engeller konusunda kamu kuruluşlarından bilinç oluşturulması amaçlanıyor.

Avrupa Birliği Yerel Düzeyde Sivil Katılımın Güçlendirilmesi programınca desteklenen 'Engelimiz Kent Olmasın' projesi, Merinos AKKM Bursa Kent Konseyi ofislerinde tanıtıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından ortaklaşa finanse edilen projenin toplantısına, kamu kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek sivil toplumu geliştirmek amacıyla ofis oluşturduğunu hatırlattı.

Sivil toplum kuruluşlarının gelişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Keskin, Sivil Toplum Geliştirme Ofisi'nin, STK'ların yurtdışı kaynaklı projelerden fon desteği alması için çalıştığını da ifade etti. Keskin, "Bu projemiz de Sivil Toplum Geliştirme Ofisi'nin katkı ve desteğiyle başvurularak kabul edilmiştir. Sivil Toplum Geliştirme Ofisimiz, STK'ların gelişmesine ve kapasitelerinin artmasına katkı sunmaya devam edecektir" dedi.

Bursa Valiliği İl Özürlüler Kurulu Koordinatörü Sadık Zeybek ise, projeye ana ortak olarak dahil olduklarını dile getirdi. 47 derneğin tek bir çatı altında toplandığı ve sadece özürlülere yönelik hizmet eden bir birim olduklarını anlatan Zeybek, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile güzel çalışmalara imza attıklarını, yine iyi bir çalışmaya başladıklarını hatırlattı. Başbakanlık Genelgesi ile tüm kamu binalarının engellilerin tam hizmet alacak şekilde düzenlenmesinin son tarihinin 7 Temmuz 2012 olduğunu da hatırlatan Zeybek, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'ne tam yetki vererek kamu binalarının denetlenmesi görevi verdiklerini söyledi.

Ensader Başkanı Ayhan Zenbilci, kentin kendilerine engel olduğunu belirtti. Kentin en küçük noktasından en büyük noktasına kadar engellerle dolu olduğunu ifade eden Zenbilci, "Toplumda ısrarla kadına, çocuğa, engelliye ayrı hizmet götürebilmek için maalesef parçalanmalar söz konusudur. Bu da hizmetlerin kalitesini baltalamaktadır. Oysa insanı bütün olarak ele alsak hizmetler daha iyi ulaşacaktır. Mesele Yenişehir Havaalanına yakın zamanda gittim ve engelsiz bir havaalanımızın olduğunu gördüm. İsterdik ki tüm kurumlarımız sorunların çözümü noktasında bir şeyler yapsın. Projenin hayırlı olmasını diliyorum.

İnşallah engelsiz bir Bursa'da yaşarız" diye konuştu. Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ise, amaçlarının engellileri sosyal hayata çekmek olduğunu dile getirdi. Bursa Valiliği ile ortaklaşa yürüttükleri kamu binalarını denetleme projesinden de bahseden Sönmez, bu projenin de Bursa'ya faydalı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Güncel Haberler

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

Bakmadan Geçme

CUMA MESAJLARI 14 Haziran: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? Survivor kupası altın mı, değeri ne kadar? 14 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 14 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Ogeday babası kimdir? Survivor Ogeday'ın babasının adı ne, kaç yaşına? #129300 14 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor kim kazandı, kim şampiyon oldu 14 Haziran Cuma 2024? 14 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Survivor şampiyonu kaç para alıyor 2024? HSK atama kararnamesi 14 Haziran Cuma yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! #128220 Karaman bayram namazı saat kaçta 2024? Karaman bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı
Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini 'Uygunsuz' buldu, öğrenciler törene alınmadı

Okul yönetimi mezuniyet kıyafetini "Uygunsuz" buldu, öğrenciler törene alınmadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title