Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: (2)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP'nin seçim kampanyası için hazırlattığı tanıtım filminde "kedi" figürü kullanmasına ilişkin, "Burada herhangi bir şeyin arkasına sığınmamak lazım. Bazen ağacın, bazen kedinin ya da başka bir objenin.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP'nin seçim kampanyası için hazırlattığı tanıtım filminde "kedi" figürü kullanmasına ilişkin, "Burada herhangi bir şeyin arkasına sığınmamak lazım. Bazen ağacın, bazen kedinin ya da başka bir objenin. Siyasette bir gündem belirleyenler, bir de gündemin peşinden koşanlar vardır. CHP'nin bu reklamda bir kedinin peşinden koşmasını ben biraz esprili buluyorum" dedi.

Yıldız, Türkiye ile Gürcistan arasında imzalanan "Enerji Alanında İşbirliğine Dair Anlaşma"nın imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İran gazında kapasite artırımına gidilmesi halinde yeni yatırımların yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Yıldız, şu bilgileri verdi:

"Kapasitenin artırılıyor olması halinde, kapasite ile alakalı, özellikle BOTAŞ'ın boru hatları ile alakalı kapasite artırımına gidilecek. Mevcut boru hatlarının genişlemesinden daha ziyade, müstakil boru hatları ile gelmesini tercih ediyoruz. Bu kapsamda İran'ın hazırladığı bir proje var, biz o projenin ortağı değiliz. İran'ın kendi yaptığı çalışmalar, ürettiği doğalgaz, o kapasiteye yetişmesi bunları belirleyecek olan konu. Dolayısıyla İran'ın şu an aktif halde bulunması projeyi asıl belirleyecek konu olacak."

Yıldız, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türk Akımı'na ilişkin görüşmesi hakkında, "Bu Yunanistan'ın bileceği ve karar vereceği bir konu. Gerek TAP gerekse Türk Akımı'nın devamı ile alakalı Yunanistan'ın kritik karar vermesi lazım, önümüzdeki süreç bunu belirleyecek, buna karar verecek olan Yunanistan" değerlendirmesini yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'in, "Seçim günü elektrik kesintisine karşı jeneratör olan adliyeleri ve ilçe seçim kurulunun çalışma yerlerini belirledikleri, bulunmayan yerlere jeneratör alınabilmesi için çalışmaların yapıldığı açıklamasının hatırlatılması üzerine Yıldız, şunları söyledi:

"YSK'nın özellikle oy sayımının yapılacağı binalar ile alakalı jeneratör talebini kendi içindeki bir mekanizma olarak görüyoruz, tabii ki onun kendine has şartları vardır. Ama bizim için önemli olan özellikle, Türkiye'nin geleceği ile alakalı olan 7 Haziran seçimlerini Türkiye'de enerji kesintisi olmaksızın yapılmasını sağlamak. Bununla alakalı bütün ek tedbirleri alıyoruz. Böyle bir tedirginliğe ne muhalefet partilerinin ne de Sivil Toplum Örgütleri'nin kapılmasına gerek kalmayacak, bunu hep beraber göreceğiz. Allah'ın izniyle o gün bir problem yaşanmayacak."

-"CHP'nin bu reklamda bir kedinin peşinden koşmasını ben biraz esprili buluyorum"

CHP'nin seçim kampanyası için hazırlattığı tanıtım filmindeki "kedi" figürü kullanması karşısında görüşleri sorulan Yıldız, seçim çalışmaları döneminin centilmence geçmesi temennisinde bulundu.

Seçimlerin Türkiye'nin gelişimi için önemli olduğunu dile getiren Yıldız, şunları söyledi:

"Burada herhangi bir şeyin arkasına sığınmamak lazım. Bazen ağacın, bazen kedinin ya da başka bir objenin. Bütün partiler kendi özyapılarını ortaya koyacak, millet de tercihini yapacak. Siyasette bir gündem belirleyenler, bir de gündemin peşinden koşanlar vardır. CHP'nin bu reklamda bir kedinin peşinden koşmasını ben biraz esprili buluyorum. Milletimizin şu ana kadar alkışladığı AK Parti oldu, bundan sonra da milletimizin AK Partiyi alkışlayacağına olan inancımı vurgulamak istiyorum."

Taner Yıldız, ABD'de yaşanan elektrik kesintisinden başta Beyaz Saray olmak üzere, birçok devlet kurumunu etkilediği, buna ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine de, "Bizim üslubumuzda 'Başka yerlerde kesiliyor bizde de kesilir yoktu' ancak 'Bu işler yalnızca Türkiye'de olur' diyenlere karşı Beyaz Saray'da bile olduğunu tüm dünya gördü. Doğaya açık işletmeciliklerde bu tür şeyler olabiliyor. Önemli olan tedbirleri almak ama bunların olabileceğini de bilmek. Ama tabii ki Beyaz Saray'daki kesintinin bir elektrik mühendisi olarak olmamasını temenni ederdim" yanıtını verdi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Ekonomi

Taner Yıldız Yunanistan Türkiye İran Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title