Haberler

Emyo'da Mezuniyet Coşkusu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksekokulu’nda (EMYO) yaklaşık 500 öğrenci, mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksekokulu'nda (EMYO) yaklaşık 500 öğrenci, mezuniyet coşkusunu yaşadı.

2014-2015 eğitim-öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla Elbistan Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet töreni düzenlendi. Okulun konferans salonunda düzenlenen programa Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, EMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Küsek, Elbistan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Murat Küçük, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, Şeker Fabrikası Müdürü Abit Kılıç, Karayolları Doğan Mahalle Muhtarı Ercan Ceran, bölüm başkanları, akademik üyeler ile mezun olacak öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından okul birincisi Hakan Serin'in konuşması ile başladı.

Daha sonra mikrofona davet edilen EMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Küsek, mezun olacak öğrencilerin, yaşamlarının bir dönemini kapattığını ve başka bir dönemin başlangıcını yaptığını söyledi. Küsek, "Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamınızda bundan sonra karşılaşacağınız problemlerden kaçarak değil; üzerine giderek başarıya ulaşabilirsiniz. Karşınıza çıkan her bir problem sizlere engel değil; başarıyı elde etmek için bir sıçrama taşı olsun. Her zaman özgüveni yüksek, problemlerin üzerine giden bireyler olma çabası içinde olun. İşte o zaman ülkesine ve çevresine yararlı, başarılı bir insan olursunuz. Biz EMYO olarak öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da daima yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Küsek'in ardından kürsüye gelen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise, mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kaymakam Akkoyun, "Burada şuanda ortak bir sevinç var. Çünkü bir emeğin karşılığında bitirilen bir okul var. Bundan sonraki yaşantınızda da inşallah muvaffakiyetlerle karşılaşırsınız inşallah. İmkansız diye, başarısızlık diye bir şey yoktur. Gayret ve azim olduğu sürece başarı kaçınılmazdır. Mücadelenin olduğu yerde kesinlikle ve kesinlikle başarısızlık söz konusu bile olmuyor. Hayatınızda önemli bir aşamayı tamamlamış bulunuyorsunuz. Bundan sonra hayatın başka mücadeleli anlarına gireceksiniz. Bundan sonra da gayreti, çabayı ve mücadeleyi bırakmayın. Güzel ülkemiz gelişiyor ve büyüyor. Büyüyen ve gelişen Türkiye'de kalkınan Türkiye'de çok büyük görevler alacaksınız" şeklinde konuştu.

Kaymakam Akkoyun, konuşmasını, "Ailelerimizde bu süreçte mezun olan kardeşlerimize şuana kadar verdikleri desteği devam ettirsinler. Eksik kalan kısımlarda öğrenci kardeşlerimize mutlaka ve mutlaka her türlü desteği versinler. Ailelerinize bu büyük mutluluğu yaşatın. Sevinçten ağlatmak çok güzel bir duygudur. Aileleriniz sizin başarılarınızı gördükçe emeğinizin karşılığını belki saniyeler içerisinde manevi olarak alıyorsunuz. Burada emeği geçen müdürümüz, hocalarımız ve görev yapan bütün personele teşekkür ediyorum. Mezun olan kardeşlerimize bundan sonraki hayatlarında mutluluk, başarı ve sağlık diliyorum" cümleleri ile tamamladı.

Programın son konuşmasını ise KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı yaptı. Tören, dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile son buldu. Daha sonra öğrenciler, hep birlikte mezuniyet andını okudu ve kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sütçü İmam Üniversitesi Tuncay Akkoyun Elbistan Yerel Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title