Haberler

Emniyet Müdürü Okkan'ın Şehit Edilişinin 10. Yılı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın Ölümünün 9

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın ölümünün 9. yılında düzenlenen 'Bir Kardeşlik Hikayesi: Ali Gaffar Okkan Sempozyumu'ndaki sunumları içeren kitap, Sakarya'nın Hendek ilçesinde basına tanıtıldı.

Hendek Belediyesi, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Dicle Üniversitesi işbirliğiyle 23 ve 24 Ocak 2010'da Hendek'te gerçekleştirilen sempozyumdaki sunumları içeren kitabın tanıtımı, Okkan'ın şehit edilişinin 10. yılında Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemalettin Kansız, törende yaptığı konuşmada, Ali Gaffar Okkan'ın kitapta söylendiği gibi bir kardeşlik hikayesi olduğunu belirterek, her sonun aynı zamanda bir başlangıç olduğunu, Okkan'ın ölmediğini, efsanenin bitmediğini ve daha yeni başladığını söyledi.

Ali Gaffar Okkan'ı Diyarbakır'ın her alanında ve her sokağında görmenin mümkün olduğunu belirten Kansız, 'Diyarbakır'da daha önce polisin korkutucu imajı vardı. Vatandaş polisi gördüğünde 100 metre geriden geçer, yanına yaklaşmak istemezdi. O imajı kırdı. 'Devlet baba' imajını yerleştiren bir anlayışın en önemli mimarlarından birisidir' dedi.

Kansız, Okkan'ın kendisini sokaktaki insanların içlerinde ve ruhlarında hissettirdiğini kaydederek, 'Okkan, halkın cenazelerinde üzüntülerini, düğünlerinde sevinçlerini ve cuma namazlarında inançlarını paylaşan biriydi. Dolayısıyla insanların kendi içinde gördükleri birisiydi. Diyarbakır sokaklarında, caddelerinde, iş yerlerinde ve evlerinde Ali Gaffar Okkan'ın resimlerini çok rahatlıkla görebilirsiniz' diye konuştu.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise annelerin hiç tereddüt etmeden çocuklarına 'Ali Gaffar' adını verdiklerini belirterek, geçen yıl 15 gazetecinin de yer aldığı heyetle Sakarya'dan Diyarbakır'a gezi düzenlediklerini hatırlattı.

Gezideki izlenimleri, Okkan hakkındaki incelemeleri ve sempozyumdaki sunumları birleştirerek kitap haline getirdiklerini anlatan İnci, 'Bir Kardeşlik Hikayesi kitabını derledik ve toparladık. Herkes bu memleket için Ali Gaffar gibi davranırsa inşallah ülkemizde barış, sevgi, kardeşlik ve bereketle, Türkiye'nin güzel bir ülke olarak yoluna devam edeceğine inanıyorum' dedi. Konuşmaların ardından, Okkan'ın ablası Sabahat Aslan, Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve Diyarbakır'dan gelen polislere, Türkiye genelindeki 35 ilde Okkan'ın adının yaşatıldığı sokak, cadde ve binaların fotoğraflarının yer aldığı tablo hediye edildi.

Konuşmaların ardından katılımcılar 'Gönül Yolculuğu ve Şehit Ali Gaffar Okkan Bir Kardeşlik Hikayesi Projesi' kapsamında, Diyarbakır'dan gelen 'Ali Gaffar' ismini taşıyan 101 çocukla hatıra fotoğrafı çektirdi. 'Bir Kardeşlik Hikayesi: Ali Gaffar Okkan' isimli kitapta Okkan'ın fotoğrafları ve geçen yıl gerçekleştirilen sempozyumdaki sunumlar yer alıyor.

(ÇİL-KMK-NC-SEM) - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Sandıklar bir kez daha kuruluyor! 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak

Sandıklar bir kez daha kuruluyor! 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

title