Haberler

Enflasyon rakamlarına göre kira artış oranı yüzde 59,91 oldu

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre yıllık enflasyon oranı beklentiler yönünde 83,45 olarak ilan edildi. Haziran ayında ev kiralarına yüzde 25'den fazla artış yapılamayacağına dair düzenleme yapılırken, iş yerleri bu kapsama alınmamıştı. Enflasyon rakamlarına göre; ekim ayı kira artış oranı yüzde 59,91 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı enflasyon rakamlarına göre; yıllık bazda 83,45 olarak kaydedilen enflasyon aylık bazda yüzde 3,08 olarak ilan edildi. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber kira artış oranları da araştırılmaya başlandı.

İŞ YERLERİ İÇİN KİRA ARTIŞ ORANI YÜZDE 59,91

Türkiye genelinde ev kiralarının fahiş fiyatlara yükselmesi sonrası yeni bir düzenlemeye gidilerek kiralar yüzde 25 artışa sabitlendi. Ancak iş yeri kiracıları düzenlemeden yararlanamadı. İş yerleri için ödenecek kiralarda 12 aylık TÜFE ortalaması göz önüne alınarak hesaplanacak. Bu kapsamda kira artış oranı ekim ayı için 59,91 oldu.

KONUT KİRA ARTIŞLARI YÜZDE 25'E SABİTLENDİ

Son aylarda konut kiraları ve fiyatlarında fahiş rakamlara ulaşması ile geçtiğimiz aylarda hükümet hareket geçti. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre; konut kira artışları yüzde 25 ile sınırlandırıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ"1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm, Adalet Komisyonu'nda Borçlar Kanunu'na eklenecek. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor" sözlerini kullanmıştı.

KONUT KİRASI NASIL HESAPLANIR?

Yüzde 25'lik artış oranına göre kiranızı şu şekilde hesaplayabilirsiniz:

- Şu an kaç lira kira veriyorsanız; o rakamı 25 ile çarpın. Daha sonra elde ettiğiniz sayıyı 100'e bölün.

- Ortaya çıkan sayıyı güncel olarak ödediğiniz kiraya ekleyin.

- Son çıkan rakam kiranızın zamlı hali olacak.

Kaynak: Haberler.com / Emlak

Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title