Haberler

Emekli Vali Çetin, Yılın Babası Seçildi

Konuşma Bozukluğu Olan ve Eskişehir'de Eğitim Gören 5 Yaşındaki Kızı Zehra Beyza Çetin İçin Ağrı Valiliği Görevinden Emekliğini İsteyerek Ayrılan Mehmet Çetin, Uluslararası Eskişehirli Sanayici İş Adamları ve Girişimciler Derneği (esider) Tarafından 'Yılın Babası' Seçildi

Konuşma bozukluğu olan ve Eskişehir'de eğitim gören 5 yaşındaki kızı Zehra Beyza Çetin için Ağrı Valiliği görevinden emekliğini isteyerek ayrılan Mehmet Çetin, Uluslararası Eskişehirli Sanayici İş Adamları ve Girişimciler Derneği (ESİDER) tarafından 'Yılın Babası' seçildi.

ESİDER Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan, Eskişehir Valiliği'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ağrı eski Valisi Mehmet Çetin'in, Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklulukları Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (DİLKOM) eğitim gören kızı Zehra Beyza için Nisan'da emekliye ayrıldığını kaydetti.

ESİDER'in yaptığı toplantıda Mehmet Çetin'i yılın babası seçtiklerini açıklayan Hoşcan, Çetin'in tedavi gören kızı için görevinden ayrılmasının örnek bir fedakarlık olduğunu bildirdi.

Kızının eğitimi için emekli olan Mehmet Çetin, yaptığının fedakarlık değil, baba olmanın görev ve sorumluluğu olduğunu belirterek, 'Devlet makamları amaç değil araçtır' dedi.

Çetin, duygularını şu sözlerle ifade etti:

'Beni duygulandırdınız, çok teşekkür ediyorum. Onur ve gurur duydum. Bizim çektiğimiz sıkıntı bile değil. Bizim yaşadıklarımız dışında ülkemizde sesini duyuramamış evlatlarının sağlıkları için çok zor koşullarda mücadele eden binlerce, on binlerce aile ve baba var. Ben her zaman onları düşünüyorum. Onların sıkıntılarını da vicdanımda hissediyorum. Çok şükür şu anda emekli bir valiyim, sosyal güvencem ve Türkiye koşullarında önemsenecek düzeyde bir emekli maaşım var. Ama ülkemizin koşullarında gerçekten çok sıkıntılarla boğuşan, çocuklarının sağlık problemi benimkinden çok ileri düzeyde olan çok kişi var.

Eskişehir'e kızım için geldim. Bizim ailece aldığımız bu karar ve bu kararın gereğini yapmak kamuoyuna bir fedakarlık olarak yansıtıldı. Bir anlamda belki fedakarlık ama işin doğrusu, bu karar sonucunda emekli olarak Valiliği bırakmam sadece baba olmamın görev ve sorumluluğunu yerine getirmekten ibarettir. Ben fedakarlık olarak bakmıyorum. Şimdi '50 yaşında valilik nasıl bırakılır' diye soruyorlar. Devletin bize sunduğu makamlar, mevkiler, unvanlar amaç değil araçtır. Halkımıza, ülkemize hizmet etmenin aracıdır. Gerektiğinde bu araçları terk etmeyi de bilmek gerekiyor. Amaçtan sapmamak gerekiyor.'

Hoşcan, Mehmet Çetin'e kızı Zehra Beyza'nın fotoğrafını ve tarihi Odunpazarı evlerinin tasvir edildiği bir resim hediye etti.

(CY-ZBD) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title