Haberler

Emekli Albay Temizöz'ün Yargılanması

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993 95 yıllarında işlenen 20 faili meçhul cinayet ile ilgili aralarında emekli Albay Temizöz'ün de bulunduğu 8 sanıklı davanın yargılamasını yapan Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi "yetkisizlik" kararı vererek dosyası Cizre Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993-95 yıllarında işlenen 20 faili meçhul cinayet ile ilgili aralarında emekli Albay Cemal Temizöz'ün de bulunduğu 8 sanıklı davanın yargılamasını yapan Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi "yetkisizlik" kararı vererek dosyası Cizre Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

6526 sayılı "Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında görevi sona eren Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı "davaya konu olay yeri" olduğu gerekçesiyle Şırnak'a göndermişti.

Dosyayı inceleyen Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi, suç yerinin Şırnak'ın Cizre ilçesinde olduğu gerekçesiyle "yetkisizlik" kararı vererek dosyayı Cizre Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Mahkeme verdiği "yetkisizlik" kararının gerekçesinde, şu ifadelere yer verdi:

"Sanıkların işledikleri suçun yerinin Cizre olduğu ve Cizre ilçesinde Ağır Ceza Mahkemesi'nin kurulduğu Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nın 737 sayılı kararı ile faaliyete geçirildiği, sanıkların savunmalarının mahkemece alınmadığı dikkate alınarak yetkisizliğine karar verilerek, Cizre Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini oy birliğiyle karar verilmiştir."

Daha önce Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi 5 yıllık tutukluluk süresi dolduğu gerekçesiyle sanıklardan Temizöz'ün, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi ise sanıklardan Adem Yakin'in tahliyesine karar vermişti.

Balyoz Planı davasında hükümlü olduğu için  Temizöz'ün tutukluluğu devam ediyor.

İddianameden

Sanık Cemal Temizöz'ün 1993'te Cizre'de "terörle mücadele ediliyor" görüntüsü altında "korucu, itirafçı ve uzman çavuşlardan bir grup oluşturduğu, grubun süreç içinde asli görevinden ayrılarak, terör örgütü PKK'ya yardım ettiğinin değerlendirildiği ya da özel sebeplerden dolayı gözaltına aldıkları kişileri sorguladığı" ileri sürülen iddianamede, grubun sorgulanan bu kişilerden bir kısmını öldürdüğü belirtiliyor.

Sanıklar, Ramazan Elçi, Ramazan Uykur, Abdullah Efelti, İbrahim Adak, Mehmet Gürri Özer, İbrahim Danış, Abdurrahman Afşar, Abdurrahman Akyol, ihsan Arslan, Beşir Bayar, Abdurrezak Binzet, İzzet Padır, Abdullah Özdemir, Mustafa Aydın, Süleyman Gasyak, Abdulaziz Gasyak, Ömer Candoruk, Yahya Akman, Abdulhamit Düdük ve yabancı uyruklu bir erkeğin öldürülmesi eylemlerinden sorumlu tutuluyor.

Sanık Temizöz hakkında 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Cemal Temizöz Diyarbakır Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor? İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri neler, ne iyi gelir? Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün ne yapıldı? Survivor All Star 2024 112. Bölüm Tanıtımı! #128250 112. Bölüm tanıtımı yayınlandı mı? FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta? Mayıs ayı FED faiz kararı ne olur? Akika kurbanı nedir? Akika kurbanı etini kimler yer?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title