Haberler

Türkiye'nin önde gelen iş insanı Jak Kamhi yaşamını yitirdi

Güncelleme:

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Profilo'nun ve Türk sanayiinin kurucusu olan ünlü iş insanı Jak Kamhi, 95 yaşında hayatını kaybetti. Kamhi, televizyon, buzdolobı, motosiklet, çamaşır makinesi gibi pek çok aletin Türkiye'deki ilk üreticisi olarak biliniyor.

Türk sanayiinin kurucularından Jak Kamhi, yaşamını yitirdi. Kamhi'nin vefat haberini Türk Yahudi Toplumu duyurdu.

Duyuruda, "Değerli büyüğümüz, devlet üstün hizmet madalyası sahibi, özverili başarılı çalışmaları ve vizyonuyla sevdalısı Türkiye'mizi toplumumuzu her alanda en iyi şekilde temsil etmiş, iş hayatının duayeni Jak Kamhi'yi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz." ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin önde gelen iş insanı Jak Kamhi yaşamını yitirdi

BİRÇOK ALETİN TÜRKİYE'DEKİ İLK ÜRETİCİSİ

Televizyon, buzdolobı, motosiklet, otomatik çamaşır makinesi gibi pek çok aletin Türkiye'deki ilk üreticisi olan Kamhi, 1925 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Çocukluğu Tepebaşı'nda geçen Kamhi, Saint Michel Lisesinden mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesinde mühendislik eğitimi aldıktan sonra iş hayatına atıldı.

Türkiye'nin önde gelen iş insanı Jak Kamhi yaşamını yitirdi

ÜSTÜN HİZMET MADALYASI'YLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

17 yaşında kauçuk işine girdi. Çok iyi Fransızcasıyla tercümanlık da yaptı. 19 yaşında asfalt şantiyesinde çalıştı. 1949'da Ankara'da yedek subay olarak askerliğini tamamladı. 1954 yılında kurduğu Profilo şirketiyle Karayolları'nın ihtiyacı olan trafik direği, yol kenarı çelik bariyerleri gibi birçok malzeme üretti. Türkiye'nin tanıtımına katkıları nedeniyle 1991 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından "Üstün Hizmet Ödülü" ile onurlandırıldı. 2007'de Ahmet Necdet Sezer tarafından Devlet Üstün Hizmet Madalyası'yla ödüllendirildi.

BİRÇOK KURULUŞTA YÖNETİCİLİK VE BAŞKANLIK YAPTI

Meslek hayatı boyunca pek çok başarıya imza atan Kamhi, İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) gibi birçok kuruluşta uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık yaptı. Jak Kamhi, 500. Yıl Vakfı'nın da uzun yıllar başkanlığını yürütmüştü.

Türkiye'nin önde gelen iş insanı Jak Kamhi yaşamını yitirdi

1976 YILINDA BEYAZ EŞYA DEVİ PROFİLO'YU KURDU

Yahudi asıllı Türk iş adamı Jak Kamhi 1976 yılında İstanbul'da beyaz eşya ve elektronik ürün üreticisi Profilo'yu kurdu. 1995 yılından bu yana BSH bünyesi altında faaliyetlerine devam eden şirketin 1.200'ün üzerinde yetkili servis noktası mevcut. Beyaz eşya, ankastre cihazlar, elektrikli süpürgeler, klima cihazları, su ısıtıcıları ve küçük ev aletleri başlıca ürün ağını oluşturuyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Hayati Kamhi Profilo Türkiye Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

500

Yorumlar (111)

OGUZ:

YAHUDİ JAK HESAP ZAMANI ARTIK DARISI İSRAİLİN BAŞINA

25
106
yanıtYanıtla
Deli:

Ne kadar gereksiz bir canlisin. Sen bu adamin tirnagi kadar katki sundun mu bu ulkeye?

yanıt45
yanıt12
OGUZ:

SUNMADIGIMI NERDEN BİLİYORSUN YAHUDİ SEVDALISI ŞAKŞAKÇISI

yanıt17
yanıt43
Cimbom Galatasaray:

Böyle saçma sapan yorumlar yapmayın. Yok efendim Müslüman olmuş mu? Adamın dini, ırkı, milliyeti seni ne diye ilgilendiriyor? Rahmetli kaç insana iş verdi, kaç kişinin evine ekmek götürmesini sağladı siz bunlara bakın. Ayıp!

94
15
yanıtYanıtla
Dadaş:

Müslümanlar birbirlerine söverken adam çalışmış ve ülkeye hizmet etmiş.

92
16
yanıtYanıtla
Tret:

Elektriği, telefonu, ampulü, televizyonu, ilaçları vs vs çoğu şeyi gayrimüslimler buldu ve tüm insanlık kullanıyoruz. Allah razı olsun insanlığa ve insanlara tüm hizmet edenlerden. Ben şahsen her zaman bu şekilde dua ederim ve bir yerim eksilmez.

yanıt3
yanıt1
AŞKIN:

MEMLEKETE KİM NE FAYDASI VARSA CANIMIZDIR SAOL GÜZEL ADAM ALLAH RAHMET EYLESİN TEŞEKKÜRLER

76
17
yanıtYanıtla
ALİ:

gayri müslime toprağı bol olsun denir.

yanıt17
yanıt26
68 İQ:

Hadi ya. sana soracaktık gayrimüslime ne diyeceğimizi. :D

yanıt18
yanıt8
kor:

yahudi sevmem. ekonomi tekel yapıp. faiz lobisi çalışıyorlar. ülke ekonomisi bozuyorlar. araştırın anlarsınız.

37
43
yanıtYanıtla
Tüm 111 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title