Haberler

Türkiye-Japonya Enerji Forumu İçin İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye-Japonya Enerji Forumu'nun iki ülke arasında iş birliğinin gelişmesine hizmet edeceğini belirtti. Bakanlar tarafından imzalanan ortak bildiri ile Japonya ile 'Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Doğal Gaz ve Yeni Yakıtlar/Teknolojiler' alanlarında iş birliği planlanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "2024 yılı, Türkiye ve Japonya'nın diplomatik ilişkilerinin 100'üncü yıl dönümü. 2024 yılı bu açıdan çok önemli. Türkiye- Japonya Enerji Formu'nun iki ülke arasında iş birliğinin gelişmesine hizmet edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Jetro (Japon Dış Ticaret Teşkilatı) tarafından düzenlenen Japonya-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Forum öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura arasında bir görüşme gerçekleştirildi. Söz konusu görüşmede Türkiye ile Japonya arasında enerji alanında muhtemel işbirlikleri değerlendirilmiş olup, bakanlar tarafından enerji alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenmesi planlanan Türkiye-Japonya Enerji Forumu'nun başlatılmasına ilişkin olarak bir ortak bildiri imzalandı. Bu kapsamda, Japonya ile 'Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Doğal Gaz ve Yeni Yakıtlar/Teknolojiler' ana başlıkları altında iş birliği geliştirilmesi planlanıyor.

Törende konuşan Bakan Bayraktar, "2024 yılı, Türkiye ve Japonya'nın diplomatik ilişkilerinin 100'üncü yıl dönümü. 2024 yılı bu açıdan çok önemli. Türkiye-Japonya Enerji Formu'nun iki ülke arasında iş birliğinin gelişmesine hizmet edeceğini düşünüyoruz. Bu ilişkinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Enerji alanındaki iş birliği için önemli ve büyük bir adım attık"

Bakan Nishimura ise şöyle konuştu: "Bakan Alparslan Bayraktar'a çok teşekkür ederim. Yaptığımız görüşmede iki ülke arasındaki ikili ilişkiler hakkında konuştuk. Japonya ve Türkiye arasında enerji alanındaki iş birliği için önemli ve büyük bir adım attık. Önümüzdeki sene 100'üncü yıldönümümüz vesilesi ile Tokyo'da söz konusu forumu düzenlemeyi planlıyoruz. Şu an mutabık kaldığımız enerji forumuna başlangıç yaparak maden alanında da ikili iş birliklerimizin ilerleyeceğini umuyorum. Önümüzdeki dönemde enerji başta olmak üzere çeşitli alanlarda iş birliklerimizin olmasını umuyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Türkiye Japonya Enerji Ekonomi Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title